Az idei Super Bowl volt minden idők legnézettebb amerikai tévéműsora a holdra szállás óta

2024. február 13. – 15:19

Másolás

Vágólapra másolva

Az idei Super Bowlt átlagosan 123,4 millióan nézték az Egyesült Államokban, így az 1969-es holdra szállás óta ez volt a legnézettebb közvetítés, írja a BBC. Az előzetes amerikai tévés nézettségi adatok szerint a Kansas City Chiefs és a San Francisco 49ers csapatának vasárnapi meccse az Apolló 11 1969-es holdra szállása óta a legnézettebb műsor volt.

Az a nézettségi adatokból nem derül ki, hogy mennyire dobta meg a számokat Taylor Swift várva várt jelenléte, mindenesetre már hetekkel a Super Bowl előtt akkora volt az izgalom, hogy az énekesnő odaér-e Japánból a barátja, Travis Kelce meccsére, hogy még a japán külügy is kiadott egy közleményt a kedélyek megnyugtatására. A Numerator felmérése szerint egyébként a nézők 20 százaléka a Chiefsnek szurkolt Amerika ügyeletes álompárjának kapcsolata miatt.

A Nielsen szerint egyébként az Egyesült Államok 30 legnézettebb műsora közül 29 a Super Bowl, egyetlen kivétel a M*A*S*H című sorozat fináléja 1983-ban.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!