Ben Affleck és Michael Cera is hülyét csinált magából, de a lábmosós reklám vitt mindent a Super Bowl alatt

2024. február 12. – 07:02

Másolás

Vágólapra másolva

Idén biztosan nem a sztárokkal teletűzdelt reklámokra (és a Temu agyzsibbasztóan gagyi hirdetéseire) fogunk igazán emlékezni az idei Super Bowlról. A legtöbb reakciót gerjesztő videó valószínűleg az a szpot lett, amelyben egymással a nézeteik, vallásuk, társadalmi helyzetük miatt szemben álló felek mossák egymás lábát.

A festményszerű állóképekből álló reklámban például egy rendőr mossa egy fiatal fekete férfi lábát, de hasonló pozícióban láthatunk egy indián és egy fehér férfit, és felbukkan a sorozatban egy muszlim és egy keresztény család is.

A reklám arra a bibliai történetre utal, amelyben Jézus az utolsó vacsora elején példamutatásként megmossa a tanítványai lábát. A hirdetés célja ezzel a képsorozattal nyilván az egymással szemben állók békítése volt az amerikaiakat alaposan megosztó elnökválasztás évében. De az online reakciók alapján a Jézus újrabrandelését kitűző kreatívok elég bizarr megoldást választották az üzenet átadására a lábmosós képekkel.

Az idei Super Bowl és az eseményt megelőző időszak legnagyobb médiahekkjét Michael Cerának köszönhetjük, aki egy fantasztikus, a 90-es évek parfümreklámjait parodizáló reklámmal akarta elhitetni mindenkivel, hogy a L'Oréalhoz tartozó Cerave testápoló krémet valójában ő találta ki.

Cera az ügy érdekében hetekkel a reklám megjelenése előtt Cerave dobozokat osztogatott és dedikált, a New York Times külön cikket szentelt az ügynek, végül aztán a színész a Super Bowl alatt levetített reklámban tisztázta, hogy az egész csak vicc volt, nyilván nem ő áll a Cerave márka mögött.

Cerához hasonlóan Ben Affleck is hülyét csinált magából a Super Bowl kedvéért. A színész a Dunkin' reklámjaiban ábrándozott arról, hogy végre beindulhat a popkarrierje. Affleckben nyilván senki sem lát fantáziát, még híres barátai, köztük Jack Harlow vagy Matt Damon is elfordulnak tőle, és végső döfésként Jennifer Lopez sem kér Affleck projektjéből.

A State Farm biztosító Arnold Schwarzenegger akcentusára építette fel a poént, a cég reklámjában a színész a neighbort (azaz szomszédot) folyamatosan csak neighbaaa-ként ejti egy fiktív forgatáson, ahol aztán épp egyik korábbi színésztársa, Danny Devito szúrja hátba.

A komolyabb hangvételű reklámok között ezúttal is a Google hozott izgalmasat a reklámdömpingbe. A Javier in Frame címet kapó videó azt mutatja be egy megható példán keresztül, hogy hogyan segítheti a Google Pixel 8 telefon a vakokat és látássérülteket abban, hogy megörökítsék a mindennapjaikat.

Beyoncé nemcsak új albumát és új dalait jelentette be a Super Bowl alatt, de a Verizon kedvéért még egy reklámban is feltűnt. A Verizon az 5G hálózatát reklámozta az előadóval, Beyoncé pedig mindenféle magánakcióval, például elnöknek bejelentkezve vagy az űrben koncertezve tesztelte a Verizon hálózatának határait.

A Pfizer Karikó Katalint is felvonultató reklámjáról külön írtunk, az összes Super Bowl-reklámot pedig itt lehet végignézni, köztük az Uber Eats szpotját is, amelyben Jennifer Aniston tesz úgy, mintha soha nem is találkozott volna David Schwimmerrel.

Ryan Reynolds uralta a trailerdömpinget

A Super Bowl alatt az is hagyomány, hogy a nagyobb stúdiók itt mutatják be legújabb trailereiket, de valójában a legtöbb nagy bombát már ellőtték online a meccs előtt (például a Quiet Place: Day One esetében), vagy a meccs alatt csak ízelítőt adtak a teljes előzetesből.

A Deadpool 3-hoz például a meccsel egy időben érkezett meg a teljes trailer, amelyből kiderült, hogy az új film hivatalosan a Deadpool & Wolverine címen fut majd, azaz a filmben Ryan Reynolds karaktere mellett Hugh Jackman Rozsomákja is visszatér.

Megmutatták az első képeket a Wicked című fantasyból is, amely az Óz világában játszódó musical filmadaptációja lesz a főszerepben Ariana Grandéval és Cynthia Erivóval. A Wickedből eleve két rész is készül, az első filmet Jon M. Chu rendezi, és 2024 végén mutatják be a mozikban.

Szintén a Super Bowl szünetében debütált az If (Imaginary Friends), az amerikai mozikba májusban érkező fantasy-vígjáték új teasere is. Az If egy olyan történetet mutat be, amelyben a gyerekek képzelt barátai az emberek közt élnek. A filmet John Krasinski írta és rendezte, a főszereplő Ryan Reynolds lesz, az egyik képzelt barát hangját pedig Steve Carrell adja.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!