Kiakadt az internet azon, ahogy Taylor Swift átvette a Grammy-díjat Céline Diontól

2024. február 5. – 13:03

Másolás

Vágólapra másolva

A Grammy-gála egyik legnagyobb meglepetése Céline Dion felbukkanása volt, aki Taylor Swiftnek adta át a Midnightsért az év albumának járó Grammy-díjat. A második nagy meglepetés az volt, ahogyan Taylor Swift a színpadon ignorálta a gyógyíthatatlan betegséggel küzdő legendás énekesnőt.

Az 55 éves énekesnő a fiával kéz a kézben sétált be a színpadra. Hosszú idő után ez volt az első nyilvános megjelenése, miután 2022 decemberében határozatlan időre lemondta minden fellépését. Akkor jelentette be, hogy a stiff-person-szindróma nevű gyógyíthatatlan autoimmun betegséggel küzd, ami izommerevséggel, izomgörcsökkel jár, és a hangszálakra is kihat.

Diont ovációval fogadta a terem: a közönség – Swift is – éljenzett és együtt énekelte Dion 1993-as világhírű dalát, a The Power of Love-ot.

„Amikor azt mondom, hogy boldog vagyok, hogy itt lehetek, azt tényleg komolyan, tiszta szívből mondom” – mondta Dion a színpadon, aki egyébként 27 évvel ezelőtt nyerte el ugyanezt a díjat. „Azok, akiknek olyan áldásban van részük, hogy itt lehetnek a Grammy-díjátadón, soha nem vehetik természetesnek azt a hatalmas szeretetet és örömöt, amit a zene hoz az életünkbe és az emberek életébe világszerte.”

A díjnál és a beszédnél is élénkebben foglalkoztatja a közvéleményt az a jelenet, amikor Dion bejelentette, hogy Swift kapja a díjat. Swift ugyanis a felvételek szerint

úgy lépett a színpadra, mint aki nem egészen tért még magához, és tudomást sem vett a legendáról: kikapta a kezéből a szobrocskát, miközben folyamatosan a stábja színpadon lévő tagjai felé fordult. Köszönőbeszédében meg sem említette Diont.

Dion ugyanakkor profin kezelte a jelenetet, mondott valamit, és mosolyogva távozott. A backstage-ben később készült róluk egy közös ölelkezős fotó.

A közösségi médiában a kommentelők többsége ki van akadva Taylor Swift modortalan viselkedésén, és fellépését Miley Cyrus beszédével állítja párhuzamba, aki Mariah Carey-től kapta a legjobb szóló popzenei előadásért járó díjat. Az énekesnő azt mondta, hogy az, hogy együtt állhatnak a színpadon, talán még többet jelent neki, mint karrierje legújabb mérföldköve.

Többek szerint Taylor Swift viselkedése volt minden idők legtiszteletlenebb Grammy-pillanata.

Dion egyébként a múlt héten jelentette be, hogy dokumentumfilm készül róla, amely bemutatja, hogyan küzd a betegségével. A tudomány jelenlegi állása szerint gyógyíthatatlan az az autoimmun idegrendszeri betegség, amiben az énekesnő szenved. A stiff-person-szindróma nagyon ritka, egymillióból egy embert érint, itt írtunk róla részletesebben.

Amerikai idő szerint vasárnap éjjel tartották a 66. Grammy-gálát Los Angelesben, ahol soha nem látott mennyiségben taroltak a női előadók: minden kiemelt kategóriában női győztes lett, Taylor Swift rekordot döntött.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!