Új filmen dolgozik Nemes Jeles László, már a főszereplőt keresik

2024. február 1. – 15:52

Másolás

Vágólapra másolva

Az Oscar-díjas Saul fiát és a Napszálltát jegyző Nemes Jeles László a magyar Pioneer Pictures gyártócéggel forgatja Árva című új filmjét, amelyet a családja története ihletett – derül ki a produkciós cég közleményéből.

Az Árva forgatása várhatóan 2024 nyarán kezdődik, a film magyar-francia-német-
brit koprodukcióban készül.

Budapesten már folyik a szereplőválogatás, melyet hamarosan kiterjesztenek vidékre, valamint Erdélyre és Kárpátaljára is.

A főszerepre egy 10–13 éves fiút, kiemelt szereplőnek pedig egy 10–13 éves lányt keresnek.

A film 1957 tavaszán, Budapesten játszódik. Andor egy 12 éves kisfiú, akit anyja egyedül nevel. A fiú azzal a reménnyel nőtt fel, hogy a háborúban eltűnt édesapja egyszer majd visszatér. Egy nap megjelenik náluk egy férfi, aki azt állítja, hogy ő Andor apja, a fiú azonban nem hajlandó apjának tekinteni az idegent. A férfi azonban beköltözik hozzájuk, Andor pedig elhatározza, hogy bármi áron, de megmenti családját a férfitől.

„A családom története miatt különösen fontos nekem ez a film. Évek óta foglalkoztat a második világháború utáni világ, az emberi sorsok titka és útvesztője a huszadik század elnyomó rendszereiben. Egy gyerek szemszögéből különösen érdekes az emberek lelkébe is beszüremkedő diktatúra – főleg, ha a gyerek családi története egy görög tragédiára emlékeztet, mint filmünkben” – fogalmazott a rendező.

Az Árva forgatókönyvét Nemes Jeles László rendező és Clara Royer együtt jegyzik. Producerei Kemény ldikó és Szále Ferenc, operatőre Erdély Mátyás.

Az Árva magyar-francia-német-brit koprodukcióban készül, gyártását a Nemzeti Filmintézet is támogatja.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!