És akkor besétált az étterembe Obama, Spielberg és Springsteen

2023. április 29. – 20:46

Másolás

Vágólapra másolva

Kicsit megilletődött egy barcelonai étterem személyzete, amikor csütörtök este egy utolsó pillanatban lefoglalt asztalhoz vendégként megjelent Barack Obama volt amerikai elnök, Steven Spielberg filmrendező és Bruce Springsteen énekes – írja a Guardian. Miután megvacsoráztak a Palace Hotel's Amar éttermében, a hármas egy fotóra is összeállt az étterem személyzetével.

A volt elnök feleségével, Michelle Obamával, valamint Spielberggel, és annak feleségével Kate Capshaw-val Springsteen péntek esti koncertjére érkeztek a városba. Obama Spielberg régi barátja, Springsteennel pedig akkor került közelebbi kapcsolatba, amikor az énekes támogatta a 2008-as elnökválasztási kampányában.

Az étterem főszakácsa, Rafa Zafra szerint a csoport fáradtan érkezett, de mindent ki akartak próbálni. Obama a vacsora után bement a konyhára, mondta, hogy ez volt a valaha volt egyik legjobb kajálása, majd megkérdezte a dolgozókat, hogy csinálhatnak-e velük egy közös képet. Csináltak.

Fotó: Pol Perello Franch
Fotó: Pol Perello Franch

Pénteken az Obama-házaspár bejárta Barcelona fő látnivalóit a Sagrada Familiát is beleértve. A spanyol média beszámolói szerint a pár kézen fogva járta be a várost, néha integetve a bámészkodóknak.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!