Chris Rock nem tesz feljelentést az őt megpofozó Will Smith ellen

2022. március 28. – 12:20

Másolás

Vágólapra másolva

Chris Rock úgy döntött, egyelőre nem tesz feljelentést a rendőrségen Will Smith ellen, miután a színész pofonvágta őt a színpadon a vasárnapi Oscar-gála közben – írja a Deadline.com.

Chris Rock a backstage-ben az Oscar-gála közben – Fotó: A.m.p.a.s. /Reuters
Chris Rock a backstage-ben az Oscar-gála közben – Fotó: A.m.p.a.s. /Reuters

A filmes magazin forrásai szerint a Los Angeles-i rendőrség munkatársai közvetlenül az után beszéltek Chris Rockkal, hogy az ABC adása véget ért a Dolby Színházban, de a humorista egyelőre nem akar feljelentést tenni. Ha megtenné, az Oscar-díjat elnyerő Smitht akár hat hónapos börtönbüntetésre és 100 ezer dolláros pénzbírságra is ítélhetnék a pofonért, miután a könnyű testi sértés vétségnek minősül Kaliforniában. Chris Rock egyébként a következő hat hónapban bármikor megváltoztathatja a döntését, és beperelheti a színészt – írja a lap.

„A Los Angeles-i rendőrség nyomozó egységei tudomást szereztek az Oscar-díj-átadó gálán történt incidensről, amelynek során az egyik személy megütött egy másikat. Ha az érintett fél egy későbbi időpontban rendőrségi feljelentést kíván tenni, az LAPD rendelkezésre áll a nyomozati jelentés elkészítéséhez” – olvasható a rendőrség közleményében.

A 94. Oscar-díjátadón, aminek közvetítését itt lehet visszaolvasni, Smithnek az volt a baja, hogy Rock a feleségével, Jada Pinkett Smithtel poénkodott. Konkrétan azzal, hogy a nő szerepelhetne a G.I. Jane 2-ben. A G.I. Jane volt az a film 1997-ben, aminek kedvéért Demi Moore kopaszra vágatta a haját, és Jada Pinkett Smith is szinte kopaszon érkezett a gálára, ez lett volna a vicc, ami nem sült el túl jól:

Will Smith felesége ugyanis alopeciában szenved, ami egy haj kihullását eredményező betegség, ezért húzta fel magát, majd ment fel a színpadra, és kevert le egy pofont a műsorvezetőnek Will Smith, aki amúgy a Richard király című film címszereplőjeként kapott az első sorban helyet. A színész kétszer is jól hallhatóan azt ordította, élő adásban, hogy

„ne vedd a kibaszott szádra a feleségem nevét!”

A pofon és a kiabálás után a műsor ment tovább, Will Smith a közönségből gratulált a legjobb dokumentumfilmet, a Summer Of Soult rendező Questlove-nak.

Smith aztán megkapta a legjobb színésznek járó díjat, és könnyes beszédében arról beszélt: tudja, hogy ebben a bizniszben el kell viselni azt, hogy miket mondanak az emberről, és hogy ő védelmezi a családját. Elnézést kért az akadémiától, és remélte, hogy hívják megint. A gáláról írt közvetítésünket itt lehet visszaolvasni.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!