Tömeges leépítés várható a Facebook anyacégénél

2022. november 7. – 10:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Több ezer dolgozójától készül megszabadulni a héten a Meta, többek között a Facebook és az Instagram anyavállalata – írja a Wall Street Journal.

Az újság forrása szerint a cég már közölte az alkalmazottakkal, hogy mondjanak le minden nem elengedhetetlenül fontos utazást.

A Metának szeptemberi adatok szerint összesen 87 ezer munkavállalója van. A cég hivatalosan nem kommentálta az értesüléseket, de ha valóban lesznek ilyen méretű leépítések, az a legnagyobb lesz a cég 18 éves történetében.

Mark Zuckerberg az októberi prezentációjában elmondta, hogy a cég a befektetéseit „kevés számú, magas prioritású” területbe fogja fogja fektetni, az azokhoz kapcsolódó csapatok nőni fognak, a többi területtel ellentétben.

A lap megjegyzi, hogy a Meta a koronavírus-járvány idején rengeteg új munkaerőt vett fel, 27 ezer fővel bővültek 2020-2021-ben, idén szeptemberig pedig több mint 15 ezer embert vettek fel. A WSJ szerint a cég költségeit különösen megdobta a Zuckerberg szerelemprojektje, a Reality Labs, ami a virtuális valóságból kiépülő metaverzum fejlesztéséért felel.

A lap szerint 2021 óta a cég 15 milliárd dollárt költött fejlesztésre (miközben a Reality Labs 2,8 milliárd dolláros veszteséget termelt), de a Horizon Worlds névre keresztelt digitális világ nem különösebben felelt meg a várakozásoknak, egy évvel az indulás után alig kétszázezren használják.

Arról, hogy mi az a metaverzum, és miért lett bele hirtelen szerelmes az összes milliárdos tech-óriáscég, részletesen ebben a cikkben írtunk.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!