Pénzügyi gondjai lehetnek Donald Trump közösségi oldalának

2022. augusztus 26. – 11:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Jelentős pénzügyi gondjai lehetnek Donald Trump közösségi médiavállalkozásának, a Truth Socialnek. A platform jogi vitába keveredett egyik beszállítójával, akik azt állítják, hogy a Truth Social több mint egymillió dollár, szerződésben vállalt kifizetéssel tartozik nekik – írja a Fox Business az ügyet ismerő forrásokra hivatkozva.

A RightForge nevű, hálózati infrastruktúrával foglalkozó vállalat tavaly októberben jelentette be, hogy megállapodást kötöttek a Truth Sociallel, amelyet a volt amerikai elnök segített létrehozni, miután a Twitter felfüggesztette fiókját a 2021. január 6-i, halálesettel is járó washingtoni zavargásokat követően. A RightForge akkor azt ígérte, hogy egy olyan infrastruktúra létrehozásán dolgoznak, amellyel a Truth Social felveheti a versenyt a Twitterrel.

A RightForge most azt állítja, hogy a Truth Social nem teljesítette a platform webkiszolgáló infrastruktúrájának felállításáért szerződésben vállalt havi kifizetéseit. Az ügyet ismerő források azt mondták, hogy a Truth Social mindössze három kifizetést teljesített, és körülbelül március óta semennyit sem fizettek. A RightForge azt állítja, hogy a közösségi platform körülbelül 1,6 millió dollárral tartozik nekik, és jogi lépésekkel fenyegetőznek a pénz kifizetése érdekében.

A RightForge vezérigazgatója, Martin Avila elutasította, hogy „bármilyen magánügyet” kommentáljon, de nem cáfolta a két szervezet közötti nézeteltérést. A Fox Business megkeresésére a Truth Social szóvivője szintén nem cáfolta az ügyet. Donald Trump szóvivője nem nyilatkozott.

Februári indulása óta a Truth Social a volt amerikai elnök fő kommunikációs csatornája. Bár a Twitter több mint 200 millióra becsült napi aktív felhasználójához képest elhalványul az elérhetősége, a platform iránti érdeklődés a közelmúltban, Trump floridai rezidenciáján tartott FBI-házkutatás után tetőzött.

A Truth Social a Trump Media and Technology Group része, amely a platform holdingvállalata. Bejelentéseik szerint széleskörű terveik vannak a streaming és egyéb szolgáltatások terén való terjeszkedésre, amivel tovább népszerűsítenék Trump politikai márkáját.

A hírek szerint Trump részesedéssel rendelkezik a Truth Socialban, bár a pénzbeli befektetései állítólag elenyészőek, és nem ő irányítja a napi működést. Januárban a korábbi kaliforniai republikánus képviselőt, Devin Nunest nevezték ki a Trump Media vezérigazgatójává, és Trumpot a hatósági beadványokban a cég elnökeként tüntették föl.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!