Új tulajdonosa lesz a kolozsvári Travelminit szállásfoglaló oldalnak

2022. szeptember 12. – 16:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Új tulajdonosa lesz a kolozsvári magyar üzletemberek által alapított Travelminitnek, miután a lengyel tőzsdén is jegyzett Wirtualna Polska Holding felvásárolja a Szállás Groupot, amely a Romániában egyre nagyobb piaci részesedést elérő szállásfoglaló oldal mellett többek között a magyarországi Szállás.hu oldalt is működteti.

A varsói székhelyű e-kereskedelmi és médiavállalat-csoport a tranzakció zárása esetén várhatóan összesen 82 millió eurót fizet a Szállás Groupért a budapesti székhelyű PortfoLion befektetési cégből, valamint magánszemélyekből álló tulajdonosi körnek, köztük Rigó Ferenc és Buzogány László Travelminit-alapítóknak.

A felvásárlásról szóló közlemény szerint a tranzakció nem befolyásolja a cégcsoport termékeinek működését. A tranzakció lezárása az ősz folyamán, az engedélyeztetési folyamat sikeres lezárása után várható.

A közlemény idézi a Travelminit alapítóit is, akik a tranzakció kontextusában rövid távú célként azt fogalmazzák meg, hogy a Travelminit.ro szállásfoglaló oldal felhasználóinak hozzáférést biztosítsanak a Szállás Csoport regionális szálláskínálatához.

Rigó Ferenccel és Buzogány Lászlóval egyébként korábban itt közöltünk interjút, itt pedig arról számoltunk be 2021 elején, hogy a Travelminit egyesül a Szállás.hu-val.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!