Új tulajdonosa lesz a kolozsvári Travelminit szállásfoglaló oldalnak

2022. szeptember 12. – 16:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Új tulajdonosa lesz a kolozsvári magyar üzletemberek által alapított Travelminitnek, miután a lengyel tőzsdén is jegyzett Wirtualna Polska Holding felvásárolja a Szállás Groupot, amely a Romániában egyre nagyobb piaci részesedést elérő szállásfoglaló oldal mellett többek között a magyarországi Szállás.hu oldalt is működteti.

A varsói székhelyű e-kereskedelmi és médiavállalat-csoport a tranzakció zárása esetén várhatóan összesen 82 millió eurót fizet a Szállás Groupért a budapesti székhelyű PortfoLion befektetési cégből, valamint magánszemélyekből álló tulajdonosi körnek, köztük Rigó Ferenc és Buzogány László Travelminit-alapítóknak.

A felvásárlásról szóló közlemény szerint a tranzakció nem befolyásolja a cégcsoport termékeinek működését. A tranzakció lezárása az ősz folyamán, az engedélyeztetési folyamat sikeres lezárása után várható.

A közlemény idézi a Travelminit alapítóit is, akik a tranzakció kontextusában rövid távú célként azt fogalmazzák meg, hogy a Travelminit.ro szállásfoglaló oldal felhasználóinak hozzáférést biztosítsanak a Szállás Csoport regionális szálláskínálatához.

Rigó Ferenccel és Buzogány Lászlóval egyébként korábban itt közöltünk interjút, itt pedig arról számoltunk be 2021 elején, hogy a Travelminit egyesül a Szállás.hu-val.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!