Brassó körül is helyiérdekű vasút épülne, aminek a sepsiszentgyörgyiek is örülhetnek

2022. május 6. – 16:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Újra kiírták a közbeszerzést a Brassó környékére tervezett helyiérdekű vasút (tren metropolitan) megvalósíthatósági tanulmányának elkészítésére. A közbeszerzési eljárás újraindítására azért volt szükség, mert az első licitet felfüggesztették, ugyanis több cég nem titkosította a munkálatok elvégzésére vonatkozó árajánlatát, emellett az is gond volt, hogy az ajánlattevők nem vettek figyelembe minden értékelési kritériumot.

A közbeszerzést most az előző kiíráshoz hasonlóan 13 millió lej értékben tették közzé, a munkálatok elvégzésére másfél év állna rendelkezésre. A vállalatok jelentkezését június 3-ig várják.

Az EU-s forrásokból finanszírozott projekt Brassó metropoliszi övezetében és annak vonzáskörzetében összesen 683 kilométernyi vasútvonal fejlesztését tenné lehetővé, köztük a Brassó és az épülő vidombáki repülőteret összekötő vasútvonalat is, amely az ország egyik legnépszerűbb turistacélpontjáig, Törcsvárig érne. Törcsváron a jelenleg múzeumként működtetett Törcsvári kastély található, amely évente 1 millió vendéget vonz.

A tervek emellett több székelyföldi települést is érintenek. A T5-ösnek nevezett 32 kilométeres vonal például Szászhermány, Prázsmár (ezek még Brassó megyében találhatók), Kökös, Uzon érintésével Sepsiszentgyörgyig érne. Sepsiszentgyörgynek tehát Brassóval közvetlen, a vidombáki reptérrel közvetett HÉV-összeköttetése lenne, amennyiben megvalósítják a beruházást.

A brassói helyiérdekű vasút javasolt útvonalai – Forrás: Románia Szállítási és Infrastruktúráért Felelős Minisztériuma
A brassói helyiérdekű vasút javasolt útvonalai – Forrás: Románia Szállítási és Infrastruktúráért Felelős Minisztériuma

A tervek szerint a következő vonalak megvalósíthatóságáról készül tanulmány:

  • T1. Brassó – Deresztye – Alsótömös – Felsőtömös – Predeál (300-as vasúti fővonalon végeznék el a fejlesztéseket, hogy helyiérdekű szerelvény is használhassa; 26 km);
  • T2. Brassó – Bertalan – Keresztényfalva – Barcarozsnyó – Zernyest (203-as vasúti vonal; 27 km);
  • T3. Brassó – Bertalan – Vidombák – Feketehalom (200-as vasúti fővonal; 14 km);
  • T4. Brassó – Bertalan – Méhkertek – Botfalu – Barcaföldvár – Szászveresmart (300-as vasúti fővonal; 24 km);
  • T5. Brassó – Szászhermány – Prázsmár – Kökös – Uzon – Sepsiszentgyörgy (400-as vasúti fővonal; 32 km);
  • T6. Brassó – Szászhermány – Bodola – Keresztvár – Bodzaforduló (403-as vasúti vonal; 43 km);
  • T7. Brassó – Bertalan – Vidombák – Brassói Nemzetközi Repülőtér (Vidombák) – Botfalu (12 km);
  • T8. (Brassó -) Barcarozsnyó – Újtohán – Törcsvár (11 km)
  • T9. (Brassó -) Botfalu – Szászhermány / Prázsmár – Deresztye (22 km)

Ha elkészülnének a munkálatok, Brassó lenne a második olyan város Romániában Bukarest után, amelynek a helyiérdekű vasúthálózata közvetlenül kapcsolódna a város melletti repülőtérhez. A várost a reptérrel összekötő vasútvonal 21,5 kilométer hosszú lenne, a beruházás értéke pedig előzetes becslések szerint 739 millió lejre lenne tehető.

Akárcsak Kolozsváron, a Brassóba tervezett helyiérdekű vasútnál is javarészt a már meglévő vasúti infrastruktúrát fejlesztenék úgy, hogy az helyiérdekű vonatok számára is megfelelő legyen.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!