Nemzetközi piacon is potenciállal bíró innovatív ötleteket karolnának fel az Erdély Pitch szervezői

2022. február 4. – 20:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy erdélyi magyar sikertörténetnek óriási hozadéka lehetne – mondta el Kelemen Attila, az OTP Bank Románia marketingigazgatója, aki Kolozsváron mutatta be az Erdély Pitch innovatív ötletverseny részleteit.

„Rendkívüli módon érdekel minket az OTP Bank Romániánál az, hogy miként tudnánk mi is hozzájárulni a hazai startup ökoszisztéma fejlődéséhez, és lehetőséget adni az erdélyi innovációs törekvéseknek a kibontakozásra. Az Erdély Pitch ötletverseny is ezt a célt szolgálja, hiszen amellett, hogy a nyertes csapat egy jó hangulatú versenyen jelentős értékű ötletdíjban részesül, az OTP Consulting közreműködésével lehetőség nyílik finanszírozás bevonására is az ötlet megvalósításához” – mondta el Kelemen Attila , az OTP Bank Románia marketingigazgatója pénteken Kolozsváron egy sajtóeseményen, ahol az Erdély Pitch részleteit ismertette.

Ahogy arról beszámoltunk, Erdély Pitch néven egyetemisták számára indított ötletversenyt a Pénzcsinálók az OTP Bank Románia és az OTP Consulting Románia támogatásával. A versenyre olyan innovatív ötleteket várunk a résztvevő csapatoktól, amelyek közvetve vagy közvetlenül kapcsolódnak a fenntarthatósághoz és a környezettudatossághoz, vagy van valamilyen jól beazonosítható társadalmi haszna. A verseny fődíja 5000 euró, valamint egy két évre szóló mentorprogram. A verseny döntőjén a szakmai zsűri két, egyenként 500 euró értékű különdíjat is kioszt. A verseny részleteit az alábbi animációban foglaltuk össze:

Kelemen Attila elmondta, hogy az Erdély Pitch már második alkalommal kerül megszervezésre. Míg korábban egy több fordulóban zajló, lokálisan releváns problémákat felvető esettanulmány versenyen igyekeztek hasznosítható megoldásokat és tehetséges szakembereket felkutatni, addig a verseny 2022-es kiadására olyan ötletekkel lehet jelentkezni, amelyek akár országos vagy nemzetközi szinten is relevánsak lehetnek. Rámutatott, a New York-i tőzsdére bevezetett, több milliárd dollárt érő román startup, a UiPath sikere is nagyon inspiráló volt számukra, ezért is döntöttek úgy, hogy akár a nemzetközi piacon is potenciállal bíró innovatív ötleteket szeretnének felkarolni, különösen azért, mert egy erdélyi magyar sikertörténetnek óriási hozadéka lehetne.

A sajtóeseményen elhangzott, hogy a jelentkező csapatokat kizárólag aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező egyetemi hallgatók alkothatják, a csapattagok lehetnek akár alapképzésben vagy mesterképzésben részesülők, valamint doktoranduszok is. A versenyre való jelentkezéshez a csapatoknak egy kitöltött jelentkezési űrlapot, az ötletet bemutató 3-5 perces videót, az ötletet részletesen kifejtő, legfeljebb 10 oldalas prezentációt, valamint az ötlet/MVP (minimum viable product) megvalósítására vonatkozó 2 éves költségvetési tervet kell elküldeniük az [email protected] e-mail címre február 28-ig.

A verseny két fordulóból áll. A jelentkezési határidőig beküldött ötleteket az első fordulóban online értékeli a zsűri, és kiválasztja azokat a csapatokat, amelyek továbbjutnak a második fordulóba. A második forduló, amely egyben a verseny döntője is, április 5-én zajlik Bukarestben, az OTP Bank Románia Alapítvány székhelyén, ahol a szakmai zsűri egy élő pitchverseny alapján választja ki a győztest, valamint a különdíjat nyerő csapatokat.

„Azért döntöttünk úgy, hogy valamely erdélyi város helyett inkább Bukarestben szervezzük meg az élő pitchversenyt, mert az Erdély Pitch első kiadásában is azt tapasztaltuk, hogy ez színesíti a versenyt, valamint a résztvevők számára is élményt jelent. Bukarest egy dinamikus, inspiráló város, nem mellékesen ott van a döntőnek helyet adó OTP Bank Románia Alapítvány központja is, ahol nagyon sok olyan projekt zajlik, amelyeket érdemes megismerni” – magyarázta a marketingigazgató.

A versenyre február 28-ig jelentkezhetnek a csapatok. További információkért böngésszétek az Erdély Pitch 2022 weboldalát és a Pénzcsinálók.ro gazdasági portált, vagy kövessétek be az Erdély Pitch YouTube csatornáját, ahonnan azt is megtudjátok, hogy milyen innovatív megoldást talált Tóth Szabolcs , a Szomszédnéni Produkciós Iroda humoristája arra, hogy részt vehessen a versenyen.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!