Kiszivárgott a tervezet: minden autóra színes matrica kerül Romániában

2017. március 16. – 17:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Zöldbélyeg-illeték helyett jön a matricarendszer, amely lehetővé teszi majd, hogy kitiltsák a túlzottan szennyező autókat a városok bizonyos negyedeiből.

A környezetvédelmi minisztérium a februárban eltörölt zöldbélyeg-illeték helyett egy olyan matricarendszer bevezetését fogja javasolni, amely a gépjárművek károsanyag-kibocsátásának függvényében a jövőben akár azt is lehetővé teszi, hogy a romániai önkormányzatok korlátozzák, vagy akár kitiltsák a városok bizonyos kerületeiből a szennyező, jellemzően régi autókat – derül ki abból a törvénytervezetből, amelyhez a Mediafax hírügynökség jutott hozzá.A Mediafax a környezetvédelmi tárcához közeli forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a szabályozási rendszert a kormány már március végén, sürgősségi kormányrendelet formájában érvénybe léptetheti.A tervezet szerint, minden Romániában forgalomba írt személygépjármű szélvédőjén kötelező módon meg kell jelennie egy olyan matricának, amely az autó motorjának károsanyag-kibocsátására vonatkozik.Ha a kiszivárgott tervezetet jelenlegi formájában fogadják el, akkor minden olyan autószerviz, ahol időszakos műszaki vizsgákat is végeznek (ITP), különböző színű matricákkal lesznek kötelesek ellátni az ellenőrzésen átment autókat. A matricák a tervezet alapján az európai kibocsátási normák szerint kerülnek fel az autókra, így várhatóan külön színű matricák jelölik majd a Non-euro, Euro1, Euro2, Euro3, Euro4, Euro5 és Eco/Hibrid kategóriákat.

Mennyibe fog ez kerülni?

A környezetvédelmi minisztériumnál korábban többször is azt nyilatkozták, hogy a zöldbélyeg-illeték helyébe lépő rendszerrel nem az autósok további adóztatása lesz a cél, hanem egy modern, Európa nagyobb városaiban már működő rendszert szeretnének meghonosítani Romániában is. A most kiszivárgott javaslatot kidolgozó tárca munkatársai úgy becslik, hogy a matricákért fizetendő összeg nem fogja meghaladni az 5 lejt: a matrica maga mindössze 3 lejbe fog kerülni, a „felragasztás kivitelezésének” árát pedig a műszaki vizsgát végző vállalatok fogják meghatározni, de véleményük szerint 1-2 lejnél ez sem fog többe kerülni.A tervezet szerint várhatóan 2019 közepére minden Romániában bejegyzett, és közúti forgalomba bocsátott személygépjármű megkapja majd a motor szennyezési szintjének megfelelő matricát. 2019 közepe lesz a határideje annak is, hogy az önkormányzatok térképen jelöljék ki azokat a zónákat, amelyekbe korlátoznák a magas károsanyag-kibocsátású autók belépését. Ezeknek a zónáknak a kialakítása várhatóan a nagyobb városok vezetését fogják érinteni elsősorban, de a tervezet lehetővé teszi úgynevezett zöld-zónák, illetve természetvédelmi körzetek kialakítását is.Ez a gyakorlatban úgy működhet, hogy egy önkormányzat eldöntheti például, hogy a város központjába csak az Euro4 és annál magasabb besorolású autókat engedi be ingyen, míg az Euro1, Euro2 és Euro3-as motorral rendelkező autósok csak illeték, vagy havidíj ellenében hajthatnak be, vagy még azzal sem. A tervezetből az is kiderül, hogy a befizetett illetékek a helyi költségvetést gazdagítanák, valamint arra is következtetni lehet, hogy az ellenőrzés módja hasonló lenne, mint ahogyan kamerákkal például az útadó kifizetését is ellenőrzik a hatóságok.Erre lehet következtetni Daniel Constantin , környezetvédelmi miniszter szavaiból is, aki még kedden, egy Nagyszebenben tartott sajtótájékoztatón erősítette meg, hogy a zöldbélyeg-illeték helyett nem új adó bevezetését tervezik, hanem egy olyan szabályozási rendszert alakítanának ki, amely lehetővé teszi az önkormányzatoknak, hogy pluszdíjat szabjanak ki a túlzottan szennyező autókra. A tárcavezető ugyanakkor hangsúlyozta, a rendszer elindításához először a megfelelő infrastruktúra kialakítására lesz szükség.Constantin megerősítette, a következő időszakban színes matricákkal jelölik majd az autók károsanyag-kibocsátását, de ez nem fog többletköltséget jelenteni az autósoknak. „Még mielőtt díjakat vezetnénk be, megfelelő infrastruktúrát kell kialakítanunk. A zónák kialakítását követően a polgármesteri hivataloknak lehetőségük lesz díjat kiszabni az autósokra, ha úgy értékelik, hogy nagy a forgalom, vagy túl magas a szennyezési érték. Most azonban nem fogunk bevezetni semmilyen pluszdíjat” – mondta Constantin.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!