Bosch: mi azért jöttünk, hogy maradjunk

2014. május 10. – 12:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megnyitotta kapuit az új nemeszsuki Bosch-gyár pénteken. A Kolozsvár mellett épült telephely átadóján a vállalat vezetői üzentek is: Kolozsvár-Budapest repülőjáratot akarnak.

77 millió eurót fektetett be új, 38 ezer négyzetméteren elterülő nemeszsuki üzemébe a Bosch, ahol 325 munkahelyet teremtett. Az alkalmazottak már részt vettek a szükséges külföldi képzéseken és készen állnak a munkára.A telephely pénteki átadóján elmondták, nemcsak egy gyárat, hanem egy kutatás-fejlesztési egységet is nyitottak, az elkövetkező években pedig tovább szeretnék bővíteni ezt az egységet. A kutatóközpontban képfeldolgozási algoritmusokat, napenergia rendszerekhez szükséges szoftvereket, a parkolást és vezetést elősegítő rendszereket is fognak fejleszteni. A balesetek 90%-a az emberek hibájából következik be, a Bosch célja, hogy megoldásaival megakadályozza a közúti balesetek – mondták el a sajtótájékoztatón.Nemeszsukon gépjárművekhez fognak elektronikai berendezéseket gyártani, de elektromos biciklik és energiahatékonyságot elősegítő eszközök is készülnek. Dr. Dirk Hoheisel , a Robert Bosch GmbH vezetőtanácsi tagja arról beszélt, hogy a Bosch csoport világszerte 281 ezer főt foglalkoztat, üzleti forgalma eléri a 46,4 milliárd eurót. „360 termelési egységünk van több mint 50 országban. Csak tavaly közel ötezer szabadalmat jegyeztünk be” – sorolta a vállalat eredményeit, majd elmondta, internetes rendszeren keresztül kapcsolták össze a gyárakat, amelyek a „lehető legmagasabb technológiai felkészültséggel rendelkeznek”. Rekord idő alatt építették meg és adták át a gyárat, ami bizonyítja, hogy Románia attraktív és versenyképes – hangzott el. Újságírói kérdésre azt mondták, azért Kolozsvárra esett a választás, mert jó az elhelyezkedése, és mert egyetemi város, kellő mennyiségű és minőségű potenciális alkalmazottal. Az egyetemekkel, főleg a Műszaki Egyetemmel és a BBTE-vel szoros együttműködést is terveznek – jelentették ki. „A siker a munkaerő minőségétől függ, és attól, hogy tudunk-e tehetségeket vonzani”.

Mihai Boldijar , a Robert Bosch SRL vezérigazgatója elmondta, a Bosch csoport már 128 éves, termékei száz éve jelentek meg Romániában, önálló egységet pedig már 20 éve működtet. „Komolyak a vállalat szándékai. A Bosch azért jött Kolozsvárra, hogy maradjon” – utalt a vezető a Nokia négy évvel ezelőtti távozására. A komoly szándékokat szerinte bizonyítja, hogy nem csak gyár, hanem kutatás-fejlesztési egység is nyílt.Az újságírók folyamatosan, majdnem minden kérdés elején szóvá tették, hogy alig pár éve, alig pár száz méterre ettől az egységtől hasonló rendezvényen vettek részt, a történet vége viszont egy gyors távozás lett. A jelenlevő menedzserek nem győzték hangsúlyozni, hogy ők nem a Nokia. Majd kiderül. A gépjárműipar globális üzletág, a nemzetközi piacra fejlesztenek termékeket, amelyek egy részét nem Romániában adják el, ezeket is el is kell szállítani. Konrad Kaschek kérdésre válaszolva azt mondta, nem állíthatja, hogy meg vannak elégedve az itteni infrastruktúrával, voltak már minőségi problémák a termékeikkel a közutak állapota miatt. „Jó lenne, ha autópályán keresztül tudnánk kapcsolódni a magyarországi M3-ashoz. Biztosak vagyunk ugyanakkor benne, hogy az, hogy befektettünk ebbe a zónába, az segít, hogy ez is megvalósuljon” – fejtette ki a nemeszsuki gyár vezérigazgatója. Meder Klaus , az Automotive Electronics üzletág elnöke elmondta: szeretnének egy Budapest-Kolozsvár utasszállító járatot. A vezető eredetileg azt mondta, egy „MALÉV-járatot szeretnének”, erre az asztal körül ülők viszont nevetni kezdtek, mert a magyar légitársaság már két éve megszűnt. Lényeg a lényeg, az áruszállítást megoldják az utakon, de hogy a kutatásfejlesztési egységekbe, a szimpóziumokra eljussanak, nem elég a telekonferencia, fontos a személyes kapcsolat is, ezért kellene könnyebben eljutni Budapestre Kolozsvárról. Mihai Boldijar újságírói kérdésre elismerte, hogy a gyár felépítéséhez kaptak állami támogatást, de azt mondta, hogy csak később pontosítják, hogy pontosan mennyit, miután lezárják ezt a folyamatot. Felmerült az is, miért a választási hajrában adják át a gyárat, de a vezetők cáfolták a politikai inditatást, azt mondták, nem lehetett tovább elhalasztani, befejezték az üzemet és át kellett adni, mert kezdődik a termelés. Azt hozzátették még, hogy nemcsak a kormánnyal, de a Tetarom ipari park vezetésével és a helyi intézményekkel is jó volt az eddigi együttműködés.Felmerült az is, hogy mekkora fizetést ad a Bosch a nemeszsuki alkalmazottainak, erre Kaschek azt válaszolta, hogy a vállalat minden országban az adott körülményekhez igazítja a béreket, itt is a helyi viszonyoknak megfelelő átlagos fizetést tudnak nyújtani.

Frissítés 17:04

A megnyitón részt vett Victor Ponta miniszterelnök is, aki köszönetet mondott a Bosch vezetőségének. A gyár megnyitását „nagyon fontos befektetésnek” nevezte, ami szerint a Románia iránti bizalmat jelzi. Ő már pontos adatokkal tudott szolgálni a vállalatnak nyújtott állami támogatást illetően: azt mondta, a 77 millió eurós befektetésből 26 millió euró a román állam támogatása és bízik benne, hogy adók és illetékek formájában ez mihamarabb visszavándorol a központi költségvetésbe. Később újságírói kérdésre azt mondta: az európai szabályoknak megfelelően adták az állami szubvenciót és van garancia arra, hogy nem jár úgy az állam a Bosch-sal, mint 2011-ben a Nokiával. Az infrastruktúráról Ponta is beszélt, kijelentette, a Torda-Szászsebes autópálya munkálatait szombaton indítja el hivatalosan is a közlekedési miniszter, ősztől pedig, az üzemanyagadó literenkénti 7 eurócenttel történő emeléséből befolyó összegnek köszönhetően újraindulhat az észak-erdélyi autópálya építése, melyet az Európai Bizottság döntése nyomán nem lehet európai forrásokból finanszírozni, ezért a központi költségvetés kell állja a költségeket.

Az ünnepségen részt vevő Emil Boc , Kolozsvár polgármestere szerint a Bosch Kolozsvár európai gazdasági nagykövete lesz, a befektető jelenléte még több céget fog idevonzani. Boc reményét fejezte ki, hogy két év után idén tényleg újraindul az erdélyi autópálya építése. A megnyitó ünnepségen a szervezők egy zenei meglepetéssel szolgáltak a meghívott vendégeknek. Egy „flashmob” keretében a Classis zenekar 50 művésze és a kórus – az örömteli alkalomhoz illően – a Bosch cég egyenruháiba öltözve, Beethoven Örömódájával tisztelte meg a közönséget.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!