Nyolc módszer arra, hogy lesznek boldog alkalmazottaink

2013. december 10. – 11:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egyre több cég panaszkodik a magas fluktuációra. A Mashable összegyűjtötte, hogyan kerülheti el egy vállalat, hogy az ünnepek után a tehetséges munkatársai nélkül maradjon.

Nemrég megállapították, 70%-kal valószínűbb, hogy szabadságolás után új állás után néz egy alkalmazott, mint máskor. A közelgő ünnepek után tehát valószínű, hogy pár dolgozó felmond majd jelenlegi munkahelyén, ami két okból is rossz a jelenlegi munkaadójának. Először is: ha a munkavállaló nem boldog, az az egész cég kultúrájában, moráljában, menedzsmentjében érződhet és nyomot hagyhat.Másodszor: a CAP felmérése szerint egy éves bér 20%-ába kerül egy középszintű beosztásban levő dolgozó helyettesítése, míg egy vezető beosztásúé akár a 12 havi fizetés 213%-át is elérheti. Az új alkalmazott megtalálása ugyanis idő, pénz és türelem kérdése. A Mashable összegyűjtötte, hogy mit tehet egy cég annak érdekében, hogy megtartsa alkalmazottait. Ezeket a tanácsokat kiegészítve ajánljuk a romániai munkaadók figyelmébe a következő nyolc módszert.

1. Legyen egy missziód!

Már-már elcsépelt fogalom: mindenki tudja, hogy fontos, de csak kevesen alkalmazzák is. A munkatársaink szeretik, ha azt érzik, hogy a munkájuk számít a közös cél elérése érdekében, és nem csak alkatrészek egy gépezetben. Egy olyan „létezési okot” kell találni a cégnek, ami távlati, de még reálisan elérhető.

A misszió megfogalmazásakor vigyázni kell, hogy az ne a profitról szóljon, hanem valamilyen társadalmi értékről. A missziónak pedig nem a menedzser fiókjában kell hevernie, hanem minden alkalmazott „szeme előtt kell lebegnie”!

2. Adj nekik beleszólást!

Az alkalmazottak akkor dolgoznak a legjobban, ha úgy érzik, van beleszólásuk abba, hogy milyen irányba haladjon a cég. Ez kezdődhet annál, hogy bizalmas információkat osztunk meg velük, egy sor döntést közösen hozunk meg, de a legjobb, ha egyenesen tulajdonrészük van abból, amit megvalósítanak. Ugyanis ha bármilyen kis arányban is, de részvényesek a cégben, már nem munkásként viszonyulnak a feladatokhoz, sokkal produktívabbak, nagyobb a tét, mint a nyolcórás munkaidő lejárta. Az is fontos, hogy az alkalmazott befolyása egyre nőjön a karrierje során. A Hire Space marketingmenedzsere, Reuben Sagar a Mashable nek elmondta: tapasztalataik szerint már az is 32%-kal javítja a produktivitást, ha az alkalmazottak önmaguk dönthetnek arról, hogy miként nézzen ki az irodájuk, milyen színű legyen a fal, hogyan alakuljon az elrendezés.

3. Hagyd őket kommunikálni!

Nagyon fontos, hogy az alkalmazottak tudjanak egymásról, kommunikáljanak, még akkor is, ha nem egy irodában dolgoznak. A kialakuló baráti kapcsolatok sokat segítenek abban, hogy az alkalmazott ragaszkodjon a munkahelyéhez.A belső kommunikációs szoftverek, vagy a heti találkozók jó módszerek lehetnek az ismerkedési lehetőségre, és bár úgy tűnik, hogy ezek csökkentik a produktivitást a kieső munkaidő miatt, hosszútávon – az alkalmazottak elkötelezettségében mérve – eredményt hoz a befektetett energia.

Nálunk ők csinálják jól

2013-ban az Agricola International szárnyashús-feldolgozó, az Egger Románia fafeldolgozó, a Monsanto Románia műtrágyagyártó és a Dell International Service s számítógépgyártó a legjobb munkaadók Romániában – állítja az Aon Hewitt tanácsadó cég saját, hétvégén közölt felmérésére hivatkozva. A tanulmány az elmúlt kilenc hónapban készült, és azt vizsgálta, pozitívan beszélnek-e az alkalmazottak egymás között, barátaikkal, valamint az ügyfelekkel a cégükről, gondolkodnak-e munkahelyváltáson, illetve tesznek-e plusz erőfeszítést annak érdekében, hogy a munkaadó vállalat jobb eredményeket érjen el. A rangsor elkészítésekor a cégek által gyakorolt menedzsment-módszereket is figyelmbe vették. A felmérés szerint Romániában átlagosan nagyobb elköteleződés jellemzi a munkavállalókat, mint Közép- illetve Kelet-Európában.

4. Adj és kérj rendszeres visszaigazolást!

A tehetségek megtartásának az egyik legjobb módja, ha folyamatosan jelzi a menedzsment: értékeli a dolgozók munkáját. Ugyanakkor az is fontos, hogy ha valaki valamit nem csinál jól, ne az év végi kiértékelőn, hanem rögtön a folyamat közben tájékoztatva legyen arról, hogy azt lehetne másképp is. Ezek a beszélgetéseknek viszont kétirányúaknak kell lenniük: az alkalmazottat is meg kell hallgatni, hogy szerinte mi nem működik jól a cégen belül.Negyedévenként a munkatársak elégedettségét mérő névtelen teszteket is érdemes lehet kitöltetni, amikből kiderül, hogy milyen területeken deficites a vállalat.

5. Állíts fel egy „jókedv-bizottságot”!

Mivel felülről nehéz biztosítani, hogy az emberek élvezzék a munkájukat, a legjobb, ha felelősöket nevezünk ki, akiknek az a dolguk, hogy a munkatársaik „jólétéről” gondoskodjanak. Ők összejöveteleket szervezhetnek, sportcsapatok megalakulását segíthetik, vagy épp az új munkatársak köszöntéséről gondoskodhatnak. A jókedv-bizottság tagjai persze emellett más feladatokat is elvégezhetnek, nem kell, és valószínűleg nincs is erőforrás erre a célra külön személyeket alkalmazni.

6. Bátorítsd az alkalmazottakat, hogy éljék meg a márkát!

A szenvedélyes alkalmazottnál nincs jobb a cég számára: ha hisz a misszióban, és büszke a brandre, hatékonyabban fog dolgozni, és emelni fogja a cég reputációját. A márka értéke egészen kis lépésekkel is emelhető: például a havi párszori közös étkezés (amit igen, a cég fizet), egy uszoda-bérlet, vagy mozijegy sokszorosító hatással bír: az alkalmazott a vállalat fogadatlan prókátoraként meséli majd el környezetének, hogy milyen extrákkal lepi meg őt a munkaadója.

7. Foglalkozz az alkalmazottak egészségével!

Először is: az, ha valaki túl sokat dolgozik, nem egészséges. De ezen felül is tény, hogy azok a cégek, amelyek foglalkoznak a dolgozóik egészségügyi állapotával, sikeresebben tartják meg azokat. Itt nem csak egy magán egészségügyi biztosításra, vagy egy sportbérletre kell gondolni, a biciklizés népszerűsítése, a munkaidő megszakítása (tíz-tizenöt perces mobiltelefon, és egyéb eszközöktől mentes kikapcsolódási idővel) is jó ötlet lehet. Nem csak a fizikai, de a mentális egészségre is oda kell figyelni.

8. A pénz fontos, de nem minden!

Igen, a juttatások fontosak, és ezek teszik a legkönnyebben boldoggá az alkalmazottakat, de ez nem elég a munkaerő-fluktuáció lassításához. A flexibilis munkaidőt, a rugalmasan kezelt szabadnapokat, az ingyen ebédet, partikat, kirándulásokat, egyszóval az élményt nem lehet pénzzel helyettesíteni. Végső soron értékelned kell az alkalmazottakat, és valamilyen módon tudtukra kell adnod, hogy tényleg értékelve vannak!

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!