Újabb politikai balhé tehet keresztbe a gazdaságnak

2013. december 3. – 12:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A kormány össze-vissza kommunikált üzemanyagadó ügyben, a zűrzavarra lecsapva torpedózza meg az IMF-szándéklevelet Băsescu. Azonban még messze a nemzetközi hitelezőinkkel való szakítás.

Nem írja alá az IMF-nek küldendő szándéknyilatkozatot az államelnök, mert állítólag a gazdasági növekedést félti. Erre a miniszterelnök arról beszél, hogy így gyakorlatilag már nincs is IMF-egyezményünk. Victor Ponta és Traian Băsescu vagy semmit sem tanult az államelnök 2012-es leváltása kapcsán kialakult cécó gazdaságilag igencsak negatív következményeiből, vagy egyszerűen a politikai csatározást helyezik előtérbe az ország valós problémáinak a megoldása helyett. Vagy mindkettő. Băsescu az üzemanyagra kivetendő újabb adó miatt nem hajlandó aláírni a szándéknyilatkozatot – mondja. Írt ő alá ennél komolyabb megszorító intézkedéseket tartalmazó dokumentumot is (közalkalmazotti bércsökkentés, áfa-emelés, stb.), de azt mondja, akkor más idők jártak, a mostani kormány nincs egy kedvezőtlen gazdasági helyzetben, választási költségvetést készít, ezért kell a pluszforrás. Az üzemanyagadó valóban felvet egy jó pár kérdést. Nehezen hihető, hogy egy literenként 50-60 banival dráguló benzin vagy gázolaj ne mutatkozna meg az idei áfa-csökkentéssel nagy nehezen visszafogott inflációban. Szinte minden fogyasztási terméket szállítanak, vagyis ezek árába is beszivárogna a drágulás, arról nem is beszélve, hogy a háztartások büdzséjének elég jelentős részét teszik ki az üzemanyag-kiadások. A fogyasztás további visszafogása egészen biztosan negatív hatással lehetne a növekedés alakulására. A gazdasági realitást a kormány ilyen-olyan, leginkább politikainak minősíthető nyilatkozatokkal próbálta elodázni. Alapvetően úgy kommunikálták az intézkedést, hogy azt autópályákra és utak építésére fordítják. Gondolták, úgyis ezt hiányolja a lakosság többsége, így könnyebben lenyeli az újabb sarcot. Felmerült azonban, hogy a jelenlegi útadót, és a benzin literenkénti árából körülbelül 2 lejt kitevő jövedéki adót is erre a célra fizetjük. Így újabb válasz érkezett: Liviu Voinea költségvetésért felelős miniszter azt nyilatkozta, hogy egy gazdasági visszaesést előz meg a kormány azzal, hogy jövőre 7 eurócenttel növeli az üzemanyag literenkénti adóját: defláció (az infláció ellentéte) lehetne jövőre, ami munkanélküliséghez és gazdasági válsághoz vezetne. Egy deflációs spirál valóban jelenthetne problémát, azonban ennek jelenleg Romániában elég kevés esélye van. A kormány kreatív kommunikációs szakértője, szóvivője, és egyben miniszterelnöke azonban újabb, minden eddiginél kevesebb valóságalappal bíró válasszal szolgált: egyáltalán nem is fog drágulni az üzemanyag az új adó miatt, mert közben a nemzetközi piacon a kőolaj nemzetközi ára esik, és a két hatás ellensúlyozza majd egymást. Az economica.net épp hétfőn közölt cikkében számolta ki, hogy ahhoz, hogy az adó hatását ne érezzük meg, január 1-jén hirtelen 20 dollárral kellene esnie a kőolaj árfolyamának. Idén 108 dollár körüli volt az ár, az Economist Intelligence Unit szerint pedig jövőre 105 dollár körül alakul majd.

Traian Băsescu államelnök jól érzett rá a kommunikációs zavarra, az eddig nem sok könnyen támadható hibát ejtő kormány gyengeségére. Az üzemanyagadó miatt először a költségvetés megtorpedózásáról beszélt, majd tegnap bejelentette, hogy nem írja alá a szándéklevelet. Erre viszont Victor Ponta reagált úgy, ahogy nem kellett volna. Egymondatos nyilatkozatában azt mondta, hogy ezáltal már nincs is megállapodásunk a nemzetközi hitelezőinkkel. Ez azonban alapvetően nem igaz: magát a készenléti hitelmegállapodásról szóló szerződést már mindenki, Băsescu és a Valutaalap is aláfirkantotta. A szándéklevelek a kormány új, és már teljesített vállalásait tartalmazzák, háromhavonta küldünk ilyet. Az, hogy a mostani dokumentum tartalmával nem ért egyet az államelnök, még nem teszi semmissé a hitelszerződést. Ha a Valutaalap az államelnök aláírása nélkül nem tárgyal a szándéklevélről, hanem a jövő év elején újratárgyalnák az idénre vállalt feltételeket, késhet az első részlet átutalása, de a szakítása még távol áll.A miniszterelnök kijelentése viszont sokat tud ártani egy ilyen helyzetben. A Hotnews által megszólaltatott Simon O'Connor , Olli Rehn , az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyekért felelős biztosának szóvivője például már egyenesen azt mondta, Romániának el kell döntenie, hogy folytatni akarja-e a megállapodást a nemzetközi hitelezőivel.A nyilatkozatok, a balhék pedig közben nem tesznek jót a gazdaságnak. Az egész IMF-egyezség lényege az lenne, hogy védőhálót nyújtva segítsen az országnak, hogy a „bizalom-exporton” keresztül olcsóbban tudja finanszírozni államadósságát, így kiszámíthatóbb gazdaságpolitikát tudjon folytatni. A befektetőket a politikai hercehurcák elbizonytalanítják, azok forrásokat vonhatnak ki az országból. Ezt már láttuk 2012 nyarán-őszén is, amikor a lej történetének eddigi leggyengébb árfolyamait érte el. A mostani csatározásnak is lehet ilyen hatása: bizalomvesztés, magasabb euróárfolyam, drágább hitelek, magasabb deficit.Érdemes visszakanyarodni oda, ahol kezdtük: a gazdasági növekedés érdekében folyik a harc. Aha.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!