Góbé termékeket teszteltünk Tusványoson

2012. július 26. – 04:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Tekerőpataki Tilsit kicsit drága, a Zöldhagymás reggeli rétegtermék, a Köményes sajt viszont telitalálat. A Góbé tusványosi standjánál kóstolgattunk, és közbe kiderítettük, hogyan terjeszkedik a márka.

A Góbé termékek a fogyasztókban felértékelődött természethez való visszatérés érzésére akarnak hatni. A vállalkozás története 2010-ben Székelyudvarhelyen indult, egy helyi összefogás eredményeként jött létre. A gyártókkal karöltve arra törekszenek, hogy színezék- és tartósítószermentes termékeket forgalmazzanak, amelyek házias ízvilággal rendelkeznek és többnyire manufaktúrás termelési technológiával készülnek.

A termékskála magába foglalja a péksüteményeket, a tejtermékeket, hentes árukat, a zöldségféléket, de van italrészleg és nem-élelmiszer jellegű termékvonal is.

Hogy ízlik?

Szerdán a Bálványosi Szabadegyetemen felállított sátruknál sajtokat kínáltak a „góbék”. A Tekerőpataki Tilsit -et megkóstoltam, különleges ízű sajt, de úgy érzem, 31,99 lejes kilónkénti árával kissé sokba kerül a piacon fellelhető termékekhez viszonyítva. A Zöldhagymás reggeli sajt tól személyes okok miatt ódzkodtam, viszont a Köményes sajt számomra abszolút telitalálat volt, különleges élelmiszer, igazi házias ízvilág, mindenkinek ajánlom.A székelyruhába öltözött kedves hölgyek a húsból készült különlegességekből is tálaltak. A paprikás szalámi íze magával ragadott, az ára kevésbé, ugyanis 450 gramm 15,99 lejbe kerül.

Téves lenne viszont azt a következtetést levonni, hogy a Góbé termékek drágák. Házi fagylaltjuk például 69 baniba kerül. Azt hiszem, azon a Tusványoson, ahol egy dobozos sör 6 lej, egy fél literes ásványvizet pedig helyenként 4 lejért lehet beszerezni, a táborlakóknak tökéletes és pénztárcakímélő választás a hűsítő csokis édesség.

Hol lehet kapni?

Az ELAN-TRIO Kft. által forgalmazott termék teljes felhozatalban a Merkúr és Szuper üzletláncokban találhatóak meg, viszont a székelyudvarhelyi, a gyergyói és a sepsiszentgyörgyi C+C raktáráruházaiknak köszönhetően nagyon sok más Hargita megyei boltban is fellelhetőek. A különböző termékeket más-más székelyföldi termelők állítják elő. Góbé címkével ellátott élelmiszert olyan termelő készíthet, akinek székelyföld területén bejegyzett vállalkozása van. A cég képviselői szerint az utóbbi időszakban a termékek kiválasztásánál egyre fontosabbá vált az a szempont, hogy azok valamiért hagyományosak vagy helyiek legyenek, és összetételükben minimális legyen az adalékanyag. A házi jelzővel különböztetik meg a kimagasló minőségi kategóriát – prémiumkategóriát – képviselő termékeket.A cég azt vallja, valaki azzal, hogy a helyi terméket választja, szerepet vállal a helyi közösség megerősödésében elősegíti az adott vállalkozás és az ott dolgozók megélhetését, Székelyföldön maradását.

Mik a tervek?

„Minél több székelyföldi városban szeretnénk üzletet nyitni. Az elsődleges cél, hogy az emberek, érdeklődők megkóstolják a termékeket, tudják, hogy mit jelent a Góbé márkajel, mind ízben, mind árakban.” – meséli Lukács Izabella termékmenedzser, aki úgy érzi, hogy a piacon labdába tudnak rúgni mostani kínálatukkal. „Arra törekszünk, hogy picit más, ne a megszokott, régi ízeket kapják meg a vásárlók. Ezek a termékek nincsenek adalékanyaggal tömörítve, nincsenek tartósítva sem, az árak mégsem magasak.” – teszi hozzá.A cég terjeszkedik már Magyarországon is: eddig Debrecenbe jutottak el, és szeretnék, ha a külföldiek is rákapnának a házias ízekre, de próbálják elérni azt is, hogy nagy romániai áruházláncok polcaira is felkerüljön a Góbé.A tusványosi tapasztalatok teljesen pozitívak Izabella szerint, aki azt mondta, rengeteg érdeklődő, kóstolgató kíváncsi ember van, de sok a vásárló is.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!