Adósságbehajtás: a válság alatt virágzó piac?

2010. március 29. – 15:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A növekvő eladósodottság csak jót tesz az adósságbehajtó cégeknek: fiatal ügynökök akár mobilszámlád kifizetéséért is zaklathatnak. Ha nem fizetsz, viszik a kocsid!

A válság hatására többen kerülhetünk szorult helyzetbe: nem tudjuk kifizetni a villanyszámlát, a lakbért vagy az esedékes banki hitelrészletet. Azonban egyre nehezebb halogatni és elsunnyogni a fizetést. Előfordulhat, hogy már nem is közművekkel vagy a bankkal állunk szemben, hanem átkerültünk egy szakosodott adósságbehajtó céghez, ahol az ügynökök állandóan a nyakunkban lihegnek a fizetésért. Ha pedig már a telefonhívások, folyamatos látogatások és a nyomásgyakorlás sem segít, egy bírósági végzéssel zárolhatják fizetésünket, vagy elkobozhatják az autónkat. Az ügyfél gyakran nem is tudja, hogy behajtókhoz került át ki nem fizetett számlája. Ha például lakhelyt változtat, és több kifizetetlen számlát hagy maga után, a közművek nem érik utol, azonban a behajtók gyorsan megtalálják, hála széles adatbázisuknak és az adóhivatallal és a rendőrséggel való szoros együttműködésüknek.

De ki kopog az ajtón?

A terepen dolgozó behajtó fiatal, elegáns és udvarias. Olyan embert keresnek erre a munkára, aki komoly, hamar tud bizalmat ébreszteni, és jó tárgyalóképességgel rendelkezik. Tréningek sorozatán készítik fel őket arra, hogyan tudják minél hamarabb kihalászni zsebedből a pénzt: a lelkiismeretedre próbálnak hatni, majd ha ez nem válik be, bírósági idézéssel és a kocsid vagy a fizetésed zárolásával fenyegetnek.A lelkesedésükhöz az is jelentősen közrejátszik, hogy a behajtott összeg bizonyos százalékát megkapják fix fizetésükhöz, ezért érdekeltek, hogy minél több pénzt húzzanak ki belőled. Ez a sikerdíj 1-10%-a az összegnek, az arány a számla értékétől függően változik: egy kisebb begyűjtendő összeg esetén több, nagyobb adósság esetén kisebb a jutalom százaléka.

Hogyan működik a rendszer?

Az adósságbehajtás rendszeréről Székely Csaba jogászt kérdeztük, aki elmondta a Transindex nek, hogy kétféle módon történhet a követeléskezelés outsourcingja. A számlát átveheti egy adósságbehajtó cég vagy egy faktoring vállalat. Az előbbi esetében egy keretszerződést köt a hitelező az erre szakosodott vállalattal, amiben rögzítik, hogy mennyi időn belül kell behajtsa az az adósságot, és rendelkezésére bocsájtják a követelés jogosságát igazoló papírokat, például a számlákat, váltókat és csekkeket. Ezek a vállalatok általában jogászokat és közgazdászokat foglalkoztatnak, és akár peres eljárással, akár zaklatással is fizetésre kényszeríthetik az adóst. A vállalat általában egy fix összeget szokott kapni, ami fedezi a működési költségeket (posta, telefon stb.) és az összeg 5-8%-át, ami a profitot képezi. Van olyan eset is, amikor úgy egyeznek meg, hogy ha 60 napon belül nem sikerül behajtani a tartozást, akkor az ügyfél automatikusan visszaveszi a követelést. Ezt a faktoring cég nem teheti meg, ugyanis ebben az esetben a hitelező személye megváltozik, a számlát ugyanis bizonyos kedvezménnyel megveszi a cég. A cég politikájától függ, hogy inkább peres eljárással, vagy barátságos úton próbálnak ezután érvényt szerezni követelésüknek.

Bármelyik esetről is legyen szó tehát, az adósságbehajtók kedvezményesen szert tesznek a bankok, közművek vagy cégek ki nem fizetett számláira, majd minél nagyobb nyereség mellett megpróbálják ezeket behajtani. Vannak olyan esetek is, amikor lehetetlen utolérni az ügyfelet, mert mondjuk meghalt és nincsenek örökösei, vagy mert nem rendelkezik semmiféle jövedelemmel, amit zárolni lehet. A széles kapcsolatháló mellett ezek a cégek még egy jelentős előnnyel is indulnak: ki tudják alkudni az adóstól, hogy csak a számla egy bizonyos részét fizesse ki.

Növekvő adósság, növekvő profit?

Az utóbbi évben a lakosság és a cégek fizetési gondjai miatt a szakosodott cégek által kezelt adósságportfolió drasztikusan megnövekedett, ezért folyamatosan új alkalmazottakat toboroznak. A piacvezető cégek tavaly 30%-kal több alkalmazottal dolgoztak, mint 2008-ban, így összesen közel 1500 személy áll adósságbehajtó cégek alkalmazása alatt. Talán ez az egyetlen piaci szegmens – a felszámoló cégek mellett – aminek jót tett a válság, noha a siker itt sem garantált.

A Kereskedelmi Követeléskezelők Szövetségé nek adatai szerint – amely olyan piacvezető cégeket foglal magába, mint a Coface Románia, Eos, Creditreform, Cycle, Creditexpress és a Kruk International – 2009-ben a hátralékkezelő cégeknek összesen 264 millió eurót sikerült behajtaniuk a teljes, 1,1 milliárd eurós tartozásállományból. Ez csekély, 24%-os sikerrátát jelent. Ezek a cégek együttesen a hazai követeléskezelő piac 80%-át lefedik A behajtásra váró követelések tavaly 71%-kal emelkedtek a 2008-as 643 millió euróhoz képest, az esetek száma pedig 76%-kal, 3,7 millióra növekedett.

A magánszemélyektől az összes 950 millió euróból 218 milliót sikerült begyűjteni. A jogi személyeknek, úgy tűnik, ritkábban gyűlt meg a baja a hitelezőkkel: 83 000 esetből (150 millió euró) 70 600-ban sikerült behajtani az adósságot, visszaszerezve 45,5 millió eurót.

A behajtásra váró tartozások fele a banki szektorból, 23%-a a telefonszolgáltatóktól, 7%-a a nem banki jellegű pénzintézetektől és 3,9%-a a közművektől származott. Ez is mutatja az adósságok átcsoportosulását, hiszen 2008-ban a hátralékok legnagyobb részét még a banki kölcsönök és a telekommunikációs vállalatok ki nem fizetett számlái tették ki.

Emellett a banki követelések csak 3-5%-át teszik ki a késedelmes ingatlanhitelek, ami azt jelenti, hogy a bankok egyre több lakáshitelt tartanak portfóliójukban. Ha ugyanis eladnák ezeket az adósságokat, az még negatívabban érintené az ingatlanpiacot, és hatása lenne az ingatlangaranciák minőségére – mondta Cristian Ionescu , a szövetség elnöke.

Azonban hiába növekszik a lakosság és a cégek eladósodottsága, egyre nehezebb behajtani a hátralékokat. Jelenleg például egy 30-40 ezer lejes, garancia nélküli retail bankhitel után legtöbb 8%-ot fizetnek a szakosodott cégek, miközben a válság előtt még az összeg 20-25%-áért vásároltak meg egy ekkora méretű adósságát. A tartozások behajtásának sikerrátája a 2008-as 35%-ról tavaly 25%-ra csökkent, emellett pedig növekedtek a behajtással kapcsolatos költségek. Georg Kovacs , az Eos Ksi igazgatójának elmondása szerint ha az ügyfelek eddig a banki részletekkel sem bírtak, most nem fogják tudni kifizetni a teljes banki kölcsönt. Ha pedig a kényszervégrehajtás mellett döntenek, egyszerűen nincs mit kezdeni az ingatlannal. Tavaly a bírósági adósságbehajtási eljárások száma is közel 50%-kal, 250-300 ezerre növekedett. Ez idén várhatóan újra megduplázódik a szakemberek szerint, mert amit tavaly nem sikerült behajtaniuk, azt az idén bíróságra fogják vinni. Míg az előző években a barátságos úton begyűjtött követelések képezték a piac mozgatórugóját, ez a súly a válság hatására áttevődött a peres ügyletekre. Azonban a szövetség adatai szerint még így is csak 10%-át teszik ki a teljes követelésbehajtásnak.

Forrás: Money.ro, zf, mediafax

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!