Tíz lépésben pörgetné fel a gazdaságot a kormány

2009. február 9. – 12:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Adókönnyítés a cégeknek, sok, több és még több pénz az utakra, fejlesztésre. De sikerül-e okosabban elkölteni?

Noha nincs szükség olyan drasztikus lépésekre, mint a pénzügyi klinikai halál állapotában levő Lettországnak, itthon is muszáj gazdaságélénkítő intézkedéseket bevezetni. Mindezt a múlt héten, több mint egyhavi egyeztetés után elkészült költségvetési tervezet tartalmazza. Az intézkedéssort Emil Boc miniszterelnök jelentette be. Noha a tavalyi választási évben megugrott költségvetési hiányt le kell faragni, a kormánynak nem olyan nehéz a dolga, mint Magyarországon, ahol muszáj lesz érdemben hozzányúlni az adórendszerhez. Persze Romániában szó sem lehet olyan nagyságrendű élénkítési csomagról – 780 milliárd dollárról – mint az Egyesült Államokban, de mégis fontos intézkedéssorról van szó. Úgy tűnik, mindezzel az ország elkerüli, hogy a Nemzetközi Valutaalaphoz kelljen fordulnia. Most következzen Emil Boc tíz pontja.

Sok pénz jut ismét az utakra – sikerül-e okosabban elkölteni?

1. A költségvetés 20%-át masszív infrastrukturális fejlesztésre szánja a kormány, ebbe az országos közlekedési hálózat, a környezetvédelem, az egészségügy, az oktatás egyaránt beletartozik, akárcsak a tömbházak hőszigetelése, a megyei és községi utak javítása, kövezése, vízhálózat fejlesztése. Ez a legfontosabb gazdaságösztönző intézkedés Emil Boc szerint. Logikus lépés válság idején az amúgy is elengedhetetlenül szükséges infrastrukturális fejlesztésekbe fektetni, és a korábbi gazdasági növekedés motorjának számító építőipart újra belendíteni. Csak hogyha a nagy fejlesztések a Brassó-Bors észak-erdélyi autópálya sebességével valósulnak meg, a válságkezelés még hosszú évekig el fog tartani. 2. A második legfontosabb intézkedés javítani a EU-s támogatási alapok lehívásának és felhasználásának hatékonyságán. Noha közismert az a szöveg, hogy ha nem akarsz valamit megcsinálni, hozz létre egy bizottságot, a kormány egy új testületben, egy tárcaközi bizottságban látja a megoldást. A testületnek viszont súlyt ad az, hogy közvetlenül a kormányfő és helyettese koordinálja, s a bizottság heti gyakorisággal fogja követni az EU-pénzek felhasználását. Ha ezen a téren sikereket ér el a kabinet, több pénz áramlik a gazdaságba, és kellemes mellékhatásként javul az ország brüsszeli presztízse. 3. Kézenfekvő, hogy a kormány kifizeti az előző kormány számláit, beleértve az elmardt szubvenciókat, támogatásokat is. >> Körvonalazódik az idei költségvetés >>

Adókönnyítések vállalkozásoknak

4. A cégek számára a legfontosabb, hogy ha a parlament megszavazza az adótörvénykönyv módosítását, nem kell adót fizetni az újrabefektetett profit után. (A módosítást a kormány sürgősségi rendelet formájában terjeszti a parlament elé.) 5. Szintén a cégek számára fontos, hogy amelyik vállalkozás visszaigényli az áfát (TVA), az a visszaigénylési kérelem benyújtása utáni hónapokban (illetve az eddig megszabott 45 napos határidőn túl) is leírhatná a visszakért adót abból az összegből, amellyel áfa vagy egyéb adó címén tartozik az államkasszának. Ez a kormányfő szerint a körbetartozást enyhítené. 6. Állami alapot létesít a kormány a kis- és középvállalkozások bankhiteleinek garantálására.

Jól jön, hogy nem privatizálták a CEC-et

7. Boc már korábban beszélt a volt állami takarékpénztár, a jelenlegi CEC Bank és a külkereskedelmi Exim Bank feltőkésítéséről. Csak a CEC-re 250 millió eurót szán a kabinet. 8. Változatlanul a 2008-ban megszokott mértékben támogatja a kormány az exporttermékek népszerűségét, de a tervek szerint több pénz jut rá a költségvetésből. 9. A lassan recesszióba kerülő autókereskedelmet a roncsautó-program továbbfejlesztésével segíti a kormány. A tervek szerint már tízéves kocsit is le lehetne cserélni – korábban csak tizenkét éves vagy annál öregebb autóval lehetett erre a segélyprogramra pályázni. A kormány által az autósoknak felajánlott összeg 3000 lejről 3800 lejre nő, és 60 ezer kocsi cseréjére hajlandó az eddigi 40 ezer helyett. Ez azt jelenti, hogy a kabinet 53,8 millió eurót szán az autópark javítására. 10. Csupán költségvetés-tervezési, technikai ügynek tűnik, de fontos kérdés: ezentúl a kormány különféle intézményeinek, ügynökségeinek bevételei is a központi költségvetés bevételi oldalát gyarapítják, mivel ezek ugyanúgy állami bevételek, mint az adók. Emil Boc magyarázata szerint így az ügynökségektől befolyó bevételt is a közös érdekek és nem az intézményvezetők magánérdekei szerint lehet szétosztani. >> Válságkezelés szerte a világon >>

Hosszabb ideig kapnak segélyt a munka nélkül maradtak

A gazdaságélénkítő csomag igyekszik a válság társadalmi hatásait tompítani. Idén további három hónappal megtoldják a munkanélküli segély futamidejét. Az állami alkalmazottak fizetését egységes törvényben kívánja rendezni a kormány. Hogy mekkora béremelés lehetséges, arról április 15. után tárgyal a kabinet a szakszervezetekkel, miután már befutnak az adatok az első negyedév gazdasági teljesítményéről. Fontos, hogy a kabinet befagyasztja a magas rangú állami tisztviselők fizetését az idén. Nem a válsággal kapcsolatos, hanem régi anomáliát kíván rendezni a kormány azzal, hogy a minimálnyugdíjat 350 lejre emeli két lépésben (április 1-től 300-ra, október 1-től további 50-nel megtoldva). Jelenleg vannak olyanok, akiknek a nyugdíja mindössze három (!) lej. És még egyszer a sarokszámok. 2009-re a kormány 2,5%-os gazdasági növekedéssel számol, ami azt jelenti, hogy a nemzeti össztermék 144,7 milliárd euróra nő az idén. Ebből a költségvetés 56,16 milliárd eurót központosít. A kormány 2%-os költségvetési hiánnyal számot. A büdzsét 4 lej/euró árfolyammal kalkulálva alakították ki.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!