Azzal vádolják a francia elnököt, hogy népszerűsíti a mértéktelen ivást, amiért lehúzott egy üveg sört

2023. június 20. – 00:04

Másolás

Vágólapra másolva

Emmanuel Macron meglátogatta a toulouse-i rögbicsapatot az öltözőben egy meccs után, és egyszerre lehúzott egy egész üveg sört. Ez csak azért hír, mert egy sor francia politikus ezután azzal vádolta meg az elnököt, hogy a toxikus férfiasságot és a mértéktelen ivást népszerűsíti, írja az AFP hírügynökségre hivatkozva a Yahoo.

A közösségi médiában fellelhető videókon az látszik, ahogy Macron bemegy a Toulouse öltözőjébe a meccs végén, odaadnak neki egy üveg Coronát, majd a játékosok bátorítani kezdik, hogy húzza le egyszerre a sört.

„Mérgező férfiasság a politikai vezetésben egy képben” – írta a Twitteren Sandrine Rousseau, a francia zöldek képviselője.

„Egy elnök, aki osztozik 23 játékos örömében, és részt vesz a hagyományaikban. Ez minden” – válaszolta Jean-Rene Cazeneuve kormánypárti képviselő.

Az elnök egyébként rendszeresen támogatja Franciaország híres borvidékeit, és még a közegészségügyi hatóságok azon próbálkozásait is meggátolta, hogy népszerűsítsék a „száraz január” koncepcióját, ami annyit tesz, hogy az év első hónapján az erre vállalkozók nem fogyasztanak alkoholt.

„Az elnök felelőssége, hogy példaként mutassa az egészséges magatartást” – mondta Bernard Basset, az Addictions France függőségekkel foglalkozó jótékonysági szervezet dolgozója, aki szerint az elnök ebben az esetben „a sportot, a bulikat és az alkoholfogyasztást olyan kontextusba helyezi, amelyben mindenki túl sokat iszik”.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!