Kézdivásárhely polgármesterjelöltje attól tart, radioaktív szerekkel permetezik a városlakókat

2024. április 25. – 22:34

Másolás

Vágólapra másolva

Kézdivásárhely önkormányzati képviselő-testületének legutóbbi ülésén többnyire formai döntések születtek, ám a figyelmet Szőts Emil, az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) polgármesterjelöltjének szereplése ragadta meg, aki, a Székelyhon beszámolója szerint az atomsugárzástól és a chemtrailtől kezdte el félteni a város lakosságát. A közgazdász és city manager végzettséggel is rendelkező Szőts Emil, jelenleg is tanácsos Kézdivásárhely tanácsában az EMSZ színeiben. Szőts aggodalmát fejezte ki a lakosságot érintő káros hatások miatt, elmondta, információi szerint az elmúlt két évben három atomrobbanás is történt Ukrajnában, amelyeknek nyomai a vízben és a levegőben is kimutathatók lehetnek, valamint említést tett a repülőgépek által végzett radioaktív permetezésről is.

A chemtrail összeesküvés-elmélet szerint a kormányok és más hatalmi szervezetek titokban veszélyes vegyi anyagokat permeteznek a repülőgépek kipufogógázaiban rejtve, hogy befolyásolják az időjárást, kontrollálják a népességet vagy végezzenek más titkos tevékenységeket.

A képviselő által felvetett „tényeket” a városháza polgári védelmi irodájának vezetője, Miklós Árpád konkrét adatokkal cáfolta. Miklós beszámolója szerint a mérések alapján Kézdivásárhelyen a sugárzási szintek jóval az engedélyezett határértékek alatt vannak, így nincs ok aggodalomra. A képviselő által említett robbanásokra és permetezésekre vonatkozó állítások nem támaszkodnak hiteles forrásokra, és nem tükröznek valós veszélyeket, jelentette ki.

Balázs Attila, szintén EMSZ-es városi tanácsos kérdésére válaszolva az irodavezető arról is beszélt, háborús helyzet esetén központilag oldják meg az élelmiszer szétosztását, ezért a város nem rendelkezik saját tartalékkal.

A tanácsülés további napirendi pontjai között szerepeltek az ipari parkok könyvelési mérlegei és egyes területcserék is. Az ülésen a helyi költségvetés módosítása is napirendre került, amelynek keretében többek között a közösségi beruházásokra és az iskolaorvosi rendelők munkatársainak fizetésére különítettek el összegeket.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!