Megszavazták a parlamentbe visszaküldött, motorkerékpárokat érintő KRESZ-módosítást

2023. december 19. – 18:56

Másolás

Vágólapra másolva

Újra elfogadta a parlament a törvénymódosítást, amelynek értelmében a B kategóriás jogosítvány bizonyos feltételekkel a motorkerékpárokra is érvényes, írja az Agerpres.

A B kategóriás gépjárművezetői jogosítvány az A1 kategóriás, legfeljebb 125 köbcentiméter hengerűrtartalmú, 11 kW teljesítményű és 0,1 kW/kg teljesítmény/tömeg arányú, automata sebességváltójú motorkerékpárokra is érvényes, ha a jogosítvány birtokosa legalább 24 éves és legalább kétéves járművezetői tapasztalata van – írja elő a törvénytervezet, amelyet kedden fogadott el döntő házként a képviselőház.

A jogszabályjavaslat előírásai szerint a járművezetőknek igazolniuk kell, hogy elvégeztek egy legalább 10 órás gyakorlati tanfolyamot egy autósiskolában. Az igazolás bekerül a jogosítványok országos nyilvántartásába.

A parlament korábban már elfogadta a KRESZ-t módosító tervezetet, de az államfő visszaküldte felülvizsgálatra.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!