Hibás tételt kaptak, akik matekből az anyanyelvükön pótérettségiztek

2023. augusztus 17. – 14:11

Másolás

Vágólapra másolva

Hibásan lefordított tételt kaptak csütörtökön az anyanyelvükön vizsgázó érettségizők matekből, emiatt egy órával többet tartott a vizsga a kisebbségi diákok számára, írja a Hotnews.

A hibát a vizsga kezdete után körülbelül egy órával vették észre, ezt követően új tételt kaptak, és meghosszabbították a megoldásra kiszabott időkeretet. Országszerte 133 vizsgázót érintett a dolog, nyilatkozta a portál szerint Florian Lixandru oktatásiügyi államtitkár, akik közül 126 diák magyar, öt német és kettő olasz nyelven vizsgázott. Az eredeti, román nyelvű feladat helyesen vont megfogalmazva az államtitkár szerint.

Ma zajlott a 2023-as pótérettségi második vizsgája, a profilnak megfelelő kötelező tantárgyból, azaz matematikából és történelemből.

Holnap, augusztus 18-án, pénteken a választott tantárgyból vizsgáznak az érettségizők, augusztus 21-én, hétfőn pedig az anyanyelv és irodalom felmérő következik a nemzeti kisebbségekhez tartozó diákok számára.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!