Ötven idősnek biztosít meleg ételt a Máltai Szeretetszolgálat Sepsiszentgyörgyön

2023. március 20. – 09:32

Másolás

Vágólapra másolva

Idős emberek, elsősorban egyedül élők számára indított támogatási programot a Máltai Szeretetszolgálat sepsiszentgyörgyi szervezete. Egyelőre ötven adag meleg ételt szállítanak ki naponta, de szeretnék bővíteni a szolgáltatást, amihez támogatókat keresnek, írja a Covasnamedia.


A kedvezményezettek levest és főételt kapnak, a konyhán két szakácsot és egy adminisztrátort foglalkoztatnak. Kéthetente változtatják a menüt, a költségeik 600-650 lejt tesznek ki havonta. Székely Róbert, a Máltai Szeretetszolgálat önkénteseinek koordinátora a portálnak elmondta, a szolgáltatás több mint egy szociális konyha, hiszen az ebéd mellett az idősek figyelmet és támogatást is kapnak azoktól, akik kiszállítják az ételt.

„Látogatjuk őket, felmérjük a helyzetüket, segítünk nekik a bevásárlásban, az orvoshoz való eljutásban, de más téren is. A jövőben 100-150 embert szeretnénk elérni. Kapacitás szempontjából naponta körülbelül 200 adagot tudnánk elkészíteni” – fejtette ki Székely Róbert.

Azok a cégek vagy magánszemélyek, akik segíteni szeretnének, a 0735 226 690-es telefonszámon kereshetik a Máltai Szeretetszolgálat képviselőit, de felvehetik velük a kapcsolatot a Facebook-oldalukon keresztül is.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!