Ötven idősnek biztosít meleg ételt a Máltai Szeretetszolgálat Sepsiszentgyörgyön

2023. március 20. – 10:32

Másolás

Vágólapra másolva

Idős emberek, elsősorban egyedül élők számára indított támogatási programot a Máltai Szeretetszolgálat sepsiszentgyörgyi szervezete. Egyelőre ötven adag meleg ételt szállítanak ki naponta, de szeretnék bővíteni a szolgáltatást, amihez támogatókat keresnek, írja a Covasnamedia.


A kedvezményezettek levest és főételt kapnak, a konyhán két szakácsot és egy adminisztrátort foglalkoztatnak. Kéthetente változtatják a menüt, a költségeik 600-650 lejt tesznek ki havonta. Székely Róbert, a Máltai Szeretetszolgálat önkénteseinek koordinátora a portálnak elmondta, a szolgáltatás több mint egy szociális konyha, hiszen az ebéd mellett az idősek figyelmet és támogatást is kapnak azoktól, akik kiszállítják az ételt.

„Látogatjuk őket, felmérjük a helyzetüket, segítünk nekik a bevásárlásban, az orvoshoz való eljutásban, de más téren is. A jövőben 100-150 embert szeretnénk elérni. Kapacitás szempontjából naponta körülbelül 200 adagot tudnánk elkészíteni” – fejtette ki Székely Róbert.

Azok a cégek vagy magánszemélyek, akik segíteni szeretnének, a 0735 226 690-es telefonszámon kereshetik a Máltai Szeretetszolgálat képviselőit, de felvehetik velük a kapcsolatot a Facebook-oldalukon keresztül is.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!