Országos első a gazdaságtudományi képzésben a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem

2022. október 27. – 08:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Times Higher Education legfrissebben közzétett nemzetközi rangsora alapján a gazdaságtudományok (Business & Economics) területén a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem világszinten az 501-600-as intervallumba kapott besorolást, és ezzel Romániában első helyet foglal el a gazdaságtudományi oktatást nyújtó felsőoktatási intézmények között – közölte a BBTE.

A Statista portál adatai alapján világszinten megközelítőleg 25 000 egyetem működik ma, amelyek közül mindössze 870 kapott helyet a Times Higher Education gazdaságtudományokra (Business & Economics) vonatkozó nemzetközi rangsorában. Ezek között összesen 4 romániai egyetem található: a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem a 501-600. helyen, a Iași-i Alexandru Ioan Cuza Egyetem a 601-800. helyen, valamint a bukaresti Gazdaságtudományi Akadémia (ASE) és nagyszebeni Lucian Blaga Egyetem a 801+ kategóriába kapott besorolást.

A Times Higher Education legfrissebb rangsora ugyanakkor a gazdaságtudományok területén a kolozsvári BBTE elmúlt évekbeli fejlődését is jól alátámasztja. A kolozsvári intézmény elsőként 2018-ban került fel a szakirányos nemzetközi rangsorra, hasonló kategóriába kerülve mint a három másik romániai egyetem.

„A kolozsvári BBTE újabb minőségi előrelépést könyvelhet el, ezúttal a nemzetközileg széles körben elismert Times Higher Education egyetemi rangsorban. Ez az országos első helyezés jelentős mértékben a Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar (BBTE Közgáz) teljesítményének köszönhető, amely komoly erőfeszítéseket tett az elmúlt években mind az oktatás, mind a tudományos kutatás fejlesztése érdekében, valamint komoly újításokat vezetett be annak érdekében, hogy tevékenységével a gazdasági szféra és a társadalom szélesebb rétegeinek jólétéhez is hozzájáruljon. Mindezek az erőfeszítések ma már nemzetközi szinten is elismerést kapnak” – olvasható a Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar magyar tagozatért felelős dékánhelyettese, dr. Szász Levente közleményében.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!