Bukarest is felkerült az érdekesebb közép-kelet-európai desztinációk közé: Budapestet és Prágát igyekszik utolérni a román főváros

2022. november 14. – 11:24

Másolás

Vágólapra másolva

A román főváros eddig nem szerepelt a kiemelt európai turisztikai desztinációk között, azonban ez a trend megfordulhat, mert egyre többen fedeznek fel érdekes látnivalókat Bukarestben. A The Sunday Times című brit lap vasárnapi számában turisztikai elemzést készített Bukarestről, és arra a következtetésre jutott, hogy a város megér egy hétvégi látogatást.

„A múltban a román fővárosnak rossz híre volt – legalább annyira ismert a zsúfolt utcáiról, mint a beton lakóházairól –, de az elmúlt évtizedben végre lerázta magáról a szovjet korszak béklyóit, és olyan városokkal vetekszik, mint Prága és Budapest” – olvasható a brit magazin cikkében.

A Bukarestet bemutató összeállításban megemlítik, hogy már rengeteg a szabadtéri bár és a hipszter kávézó, és olyan híres román séfeket, mint Alex Petricean (a koppenhágai Noma korábbi vezetője), visszacsábítottak a városba, hogy itthon éttermeket nyissanak. És annak ellenére, hogy Nicolae Ceauşescu egykori diktátor sok évszázados épületet ledózeroltatott, még mindig érzékelni lehet a századfordulós hangulatot a román főváros régi központjában. Bukarest most az egyik legolcsóbb desztinációt jelenti, hívja fel az olvasók figyelmét a Sunday Times, ha city breaket tervez az ember. Romániában euró helyett lejben lehet fizetni , és ez, valamint a Londonból induló napi járatok és a Cardiffból induló, kéthetente kétszer induló új járat azt jelenti, hogy most van itt a tökéletes alkalom az utazásra – írja a brit lap.


A szerzők a régi városközpontra hívják fel a figyelmet, és az Obor térre, a Nemzeti Művészeti Múzeumba, a Nemzeti Természettudományi Múzeumba és a Falumúzeumba irányítják a Bukarestbe látogatókat: „Ez egy szabadtéri gyűjtemény az ország minden tájáról származó, lebontott épületekből, amelyeket a város északi részén, a Herastrau-tó közelében építettek újjá. A vízimalmoktól a füves háztetőkkel fedett házakig minden lenyűgöző betekintést nyújt Románia vidéki történelmébe.”

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!