Tíz nap múlva startol a 8. Digitális Székelyföld Konferencia Csíkszeredában (x)

2022. október 17. – 15:16

Tíz nap múlva startol a 8. Digitális Székelyföld Konferencia Csíkszeredában (x)
Illusztráció: Digitális Székelyföld Konferencia

Másolás

Vágólapra másolva

Lassan indul a visszaszámlálás: október 27-én kezdődik Csíkszeredában a 8. Digitális Székelyföld Konferencia, amely ezúttal az ART and TECH, vagyis a művészet és a technológia viszonyára kérdez rá.

A főszervező IT Plus Cluster a régió legkiválóbb szakembereit hívta meg a kétnapos rendezvényre, amelyen plenáris ülések, szakmai előadások és kerekasztal-beszélgetések keretein belül lesz szó a digitalizáció társadalmunkra gyakorolt hatásáról, a művészi kifejezésformák és a felhasználói élmények átalakulásáról, illetve a hétköznapokat könnyítő mesterséges intelligenciáról.

Csütörtökön, október 27-én a konferencia megnyitója után dr. Gál András-Levente (ügyvezető, Neumann Nonprofit Közhasznú Kft.), dr. Charaf Hassan (tanszékvezető egyetemi tanár, dékán, BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar) és Sajtos Péter (főosztályvezető, Magyar Nemzeti Bank, Digitalizációs politika és szabályozási főosztály) plenáris ülésére kerül sor, majd egy kuriózumokkal teli szakmai felvezető után Derzsi László, az IT Plus Cluster ügyvezető igazgatója, dr. Karda-Markaly Aranka, a Csíki Székely Múzeum igazgatója, valamint W. Szabó Péter MI kutató és Túros Eszter művészettörténész megnyitják a Ki festette? MI festette! elnevezésű kiállítást, amelyen a mesterséges intelligencia által készített, különböző elvont fogalmakra reflektáló festményeket tekinthetnek meg az érdeklődők. A délutáni szakmai előadásokon olyan témák kerülnek terítékre, mint az NFT, az agrárdigitalizáció, illetve a digitális kompetenciák oktatása.

Pénteken, október 28-án délelőtt plenáris ülésekkel folytatódik a konferencia, délután pedig szakmai előadások révén mélyülnek el a meghívottak: szó lesz adatvezérelt turizmusról, az IT és a művészet viszonyáról, technológiai trendekről, MI művészetről, hálózatokról és kriptotőzsdéről is.

Akik biztosan jelen lesznek Csíkszeredában: Dr. Charaf Hassan, Somodi Zoltán, Székely Barnabás, W. Szabó Péter, Túros Eszter, Sajtos Péter, Dr. Gál András-Levente, Csibi Magor Imre, Bordos László Zsolt, Fazakas Szabolcs, Füleki László Tamás, Hátszegi Zsolt, Vidákovics Attila, Csáky-Juhász Anna, Szenkovits Annamária, Fogas László, Gál Attila, Szakács-Paál István, Dr. Rácz Béla Gergely, Rasztovits Dávid, Czimbalmos Levente, Kovács Balázs és Mihálydeák Antal.

Jegyek már kaphatók a jegy.digitalisszekelyfold.ro oldalon, diákok számára kedvezményes áron. A konferencia előadásaira a Csíki Moziban, illetve a csíkszeredai Sapientia EMTE tantermeiben kerül sor. A meghívottnak és az érdeklődőknek lehetősége lesz networkinggal egybekötött közös ebédeken és vacsorákon folytatni a szakmai és informális beszélgetést.

A konferencia részletes programja az esemény honlapján és Facebook oldalán lesz elérhető.

Ez a cikk egy fizetett promóció, úgynevezett PR-cikk, megrendelője az IT Plus Egyesület.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!