Pokolbeli családi vacsoráról készült új magyar film Alföldi Róberttel, Tenki Rékával és Lengyel Tamással

2023. április 6. – 09:35

Másolás

Vágólapra másolva

Befejeződött A pokol élővilága forgatása, a filmet Hartung Attila rendezi, akinek a FOMO után ez a második nagyjátékfilmje – írja a Filmvilág.

A pokol élővilága egy hazugságokkal és elhallgatásokkal teli családi vacsorát dolgoz fel. A család tagjait Cserhalmi György, Alföldi Róbert, Mészöly Anna, Tenki Réka, Nagy Márk, Hay Anna és Lengyel Tamás alakítja.

A szinopszis szerint:

Henrik vendégként érkezik a Szentiványi család ünnepi vacsorájára; ám valódi szándékait senki sem sejti. A Szentiványi család sokak életét tönkretette már – Henrikét is. Henriknek már csak néhány apró részlet hiányzik, hogy feltárja a család bűnlajstromát és megsemmisítse őket. Egy családi vacsora tökéletes alkalom, hogy minden titkot a felszínre hozzon, amik nem csak a múltat tették tönkre, de a jelent is mérgezik. Az este során, ahogy egyre több titok kerül napvilágra, úgy kell Henriknek is megkérdőjelezni mindent, amit eddig valóságnak gondolt.

„Ez egy dráma horrorelemekkel, amiben a sokszor ismételt családi anekdoták ferdítései és hazugságai mögött meghúzódó, tovább öröklődő traumákkal igyekszünk szembenézni” – nyilatkozta a filmről a rendező, aki Veres Attilával közösen a forgatókönyvért is felel.

Hartung szinte ugyanazzal a stábbal dolgozik, mint első nagyjátékfilmje esetében: A pokol élővilága producere Iványi Petra, operatőre M. Deák Kristóf, vágója Duszka Péter Gábor, a zeneszerzője pedig Konsiczky Dávid – mindannyian részt vettek a FOMO elkészítésében is.

A pokol élővilága önerőből és koproduceri beszállásokból készül a Lupa Pictures produkciójában, a Lions Producions, a The Goodfilms Picture, a Filmkontroll és a Pama Studio koprodukciójában, a Canon Hungaria és a Prop Club támogatásával.

Március elején írtunk róla, hogy a a Nemzeti Filmintézet fű alatt elkaszálta a fiatal magyar filmesek támogatására létrehozott Inkubátor Program idei filmterveinek finanszírozását. A döntés ellen több alkotó – köztük A pokol élővilága rendezője, Hartung Attila (akinek első filmje a program támogatásából valósulhatott meg) – nyílt levélben tiltakozott.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!