18 millió dollárért árulnak egy láthatatlan házat a kaliforniai sivatagban

2023. január 20. – 11:41

18 millió dollárért árulnak egy láthatatlan házat a kaliforniai sivatagban
Forrás: Christie's International Real Estate

Másolás

Vágólapra másolva

18 millió dollárért (nagyjából 6,5 milliárd forintért) hirdettek meg egy különleges épületet a kaliforniai Joshua Tree-ben – írja a Guardian.

A kisváros Los Angelestől mindössze kétórányira, a kaliforniai sivatagban, a Joshua Tree nemzeti parkban található. Korábban csendes kisvárosnak számított, a világjárvány alatt viszont nagyot ugrott a népszerűsége, aminek a következtében a lakásárak is az egekbe szöktek a településen.

Ehhez képest is rekordáron készülnek eladni azt a 2019-ben épült, üvegfalú villát, amit hivatalosan úgy neveznek: A Láthatatlan Ház.

Az épület különlegessége, hogy minden oldala üveggel van beborítva, amik visszatükrözik a környezetet, így a ház gyakorlatilag eltűnik a tájban. A nyaralót Chris és Roberta Hanley filmproducerek építtették, és eddig rövidebb időszakokra lehetett kibérelni: havi 150 ezer dollárért, napi 6000 dollárért vagy óránként 1000 dollárért. A házban korábban olyan hírességek szálltak meg, mint Lizzo, Alicia Keys, Ariana Grande, The Weeknd és Demi Lovato, aki a tulaj elmondása szerint ufókkal is találkozott a tényleg földönkívülinek tűnő építményben.

Forrás: Christie's International Real Estate Forrás: Christie's International Real Estate
Forrás: Christie's International Real Estate
Forrás: Christie's International Real Estate

A ház maga nem túl nagy, egyszerű dobozszerű építmény. A három hálószoba és négy fürdőszoba mellett azért természetesen elfér benne egy nagy beltéri medence is, a garázsban pedig akár három Teslát is lehet egyszerre tölteni. Az építtetők arra is figyeltek, hogy a ház fenntartható legyen: a tetején napelemeket helyeztek el, az épület hűtéséről pedig az üvegfalak gondoskodnak, amik visszaverik a napsugarakat. Egy helyi lap szerint, még úgy is a valaha eladott legdrágább ház lenne a városban, ha a kikiáltási ár feléért, tehát 9 millió dollárért kelne el (a városban átlagosan 343 ezer dollár környékén árulják a házakat).

A ház korábban egyetlen év alatt akár 1,4 millió dollár bevételt is hozott a tulajdonosoknak, az ingatlanközvetítő szerint a potenciális vásárlók nagy része szintén befektetési céllal venné meg az ingatant.

Ha épp nincs 18 millió dollárja, hogy élőben csodálhassa meg, a közvetítő oldalán rengeteg képet lehet böngészni a nem mindennapi épületről.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!