Elon Musk 6 év alatt megnégyszerezné a Twitter felhasználóinak számát

2022. május 10. – 12:38

Másolás

Vágólapra másolva

Az elmúlt hetekben különböző hírek jelentek meg arról, hogyan akar Elon Musk még több pénzt csinálni a Twitterből, de mostanra egyre tisztábban látszik ennek a forgatókönyve. A New York Times a napokban közzétett egy jelentést arról, milyen víziót vázolt fel Musk a befektetőknek. A Tesla-vezér, aki nemrég vette meg a Twittert, 2028-ra 931 millióra növelné a platform felhasználóinak számát, ami az idei év első negyedévének 229 milliós számához képest elég ambíciózus vállalásnak tűnik.

Pláne, hogy a jelenlegi, 15,9%-os éves növekedéssel számolva 2028-ra összesen 550 millió Twitter-felhasználóra lehet számítani. Musk céljának eléréséhez évente 26%-kal több felhasználónak kellene érkeznie a Twitterre. Musk célja annak fényében is komoly elvárás, hogy például már a Facebook és a Netflix sem tudja jelentősen növelni a felhasználók számát, de még a jól teljesítő Snap is csak 18%-os növekedést produkált az idei első negyedéves adatok szerint. Ráadásul Musk 69 millió fizetős felhasználót látna szívesen a Twitteren.

A New York Times beszámolója szerint Musk szeretné elérni, hogy a Twitter éves bevétele elérje a 26,8 milliárd dollárt, ami több, mint ötször annyi, mint a jelenlegi, 5 milliárd dolláros bevétel.

Ahogy arról korábbi cikkünkben is írtunk, a milliárdos egy meglehetősen érdekes konstrukcióban vásárolta meg a Twittert, ha pedig nem akarja elégetni több tízmilliárd dollárját, megtérülő befektetést kell csinálnia a magánkézbe kerülése előtt masszívan veszteséges cégből. Azt is kiemeltük akkor, hogy egyelőre nem tudni, valójában mit akar a milliárdos a Twittertől, ez pedig a mostani ötlet után sem lett világosabb. Muskot ismerve ugyanakkor érdemes odafigyelni a véletlenszerűnek tűnő ötleteléseire is, elvégre a Twittert is így vette meg, és ahogy arra nemrég a New York Times is rámutatott, eddig is jól vezette a cégeit úgy, hogy az ösztöneire hallgatott.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!