Először nyert Szuperkupát a Sepsi OSK

2022. július 10. – 10:03

Másolás

Vágólapra másolva

A Sepsi OSK labdarúgócsapata története során először megnyerte a Román Szuperkupát, miután szombat este 2-1-re (1-1) legyőzte a kolozsvári CFR együttesét az aradi Neuman Ferenc Arénában – számolt be az Agerpres.

A 2011-ben alapított sepsiszentgyörgyi együttes idén már második trófeáját hódította el, miután korábban megnyerte a Román Kupát is. A háromszékiek edzője, Cristiano Bergodi második Szuperkupáját nyerte, 2007-ben a bukaresti Rapiddal is sikerült elérnie ezt a teljesítményt.

Bár a Sepsi OSK már a második percben hátrányba került (a kolozsváriak gólját Adrian Păun szerezte), nem adta fel a küzdelmet, és az első félidő hosszabbításában Cosmin Matei révén egyenlített, majd öt perccel a mérkőzés vége előtt Mario Rondon révén megszerezte a győzelmet.

Az aradi mérkőzés volt az első a román labdarúgó-bajnokságok történetében, amelyen alkalmazták a videobíró-technikát.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!