Romániát „mérsékelt” kockázatú országgá minősítették vissza a koronavírus-fertőzés tekintetében

2022. június 22. – 12:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Románia a koronavírus-fertőzés szempontjából magas kockázatú országok listájáról a „mérsékelt”, 2-es jelölésű országok kategóriájába került egy amerikai betegségmegelőzési és járványügyi központ kedden frissített jelentése szerint – írja a CNN.

Ez a minősítési rendszer főként turisztikai szempontok miatt követi világszerte a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos fejleményeket, a legutóbbi felülvizsgálatot az áprilisi adatok alapján indították el. Európában Románián kívül még Svédország kapott enyhébb, mérsékelt jelölést, a nyári szezon beindulásakor azonban továbbra is a 3-as, azaz a magas kockázattal járó országok közé tartoznak a népszerű turisztikai célpontok: Franciaország, Németország, Görögország, Írország, Olaszország, Hollandia, Norvégia, Spanyolország és az Egyesült Királyság is.

Itt érdekesség, hogy Alexandru Rafila egészségügyi miniszter épp hétfőn nyilatkozott arról, hogy a korábbi időszakhoz képest enyhén nőtt a Covid-19 fertőzöttek száma a múlt héten.

„Az átlag napi esetszámok 300-ról 400-ra nőttek országszerte. A jó jel az, hogy minimális volt a kórházi ellátás és az intenzív osztályok igénybevétele. Reméljük, ez így is marad” – mondta hétfői sajtótájékoztatóján Alexandru Rafila.

A miniszter ugyanakkor arra kérte a lakosokat, hogy kerüljék a zsúfolt tereket és lehetőség szerint hordjanak maszkot a zárt helyiségekben.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!