Egy gyanús bal kéz miatt több fotóügynökség is törölte a Katalin hercegnéről készült képet

2024. március 11. – 06:47

Másolás

Vágólapra másolva

Manipuláció lehetőségére hivatkozva több nemzetközi fotóügynökség is visszavonta kiadásából azt a hivatalos fotót, amely vasárnap jelent meg Katalin walesi hercegnéről, Vilmos brit trónörökös feleségéről, írja az MTI.

Az anyák napja alkalmából posztolt kép volt az első, amelyet Katalin hercegnéről készítettek januári műtétje óta. A Kensington-palota által közölt képen Katalin hercegné és három gyermeke látható, a fotót pedig a palota tájékoztatása szerint Vilmos készítette még a múlt héten.

Három globális hír- és fotóügynökség, az AP, a Reuters és az AFP hétfőre visszavonta a fotót kínálatából. Az AP indoklása szerint „közelebbről megvizsgálva úgy tűnik, hogy a közlő manipulálta a képet”. Az AP hozzátette, a kép nem felel meg a cég fotónormáinak, különösen Sarolta hercegnő bal kezének elhelyezése tűnt nekik vitathatónak. Ráközelítve a képre valóban látható, hogy Sarolta bal keze tényleg több mint gyanús, már csak a levegőbe logó, kiretusált pulóverdarab miatt is:

A Kensington-palota nem kommentálta az ügyet. Katalin hercegné januárban került kórházba, ahol hasi műtéten esett át. A palota január közepén közölte, hogy a hercegné jól van, az azonban nem derült ki, hogy miért kellett megműteni. Ezután Katalin eltűnt a nyilvánosság elől, tavaly december óta egyetlen hivatalos programon sem vett részt. A palota azt is közölte, hogy orvosi tanácsok alapján a hercegné valószínűleg csak húsvét után térhet vissza a nyilvános munkába.

Amíg Katalin lábadozott, az interneten egyre hajmeresztőbb konteók kezdtek el keringeni arról, valójában miért is nem mutatkozik Katalin a nyilvánosság előtt. Többek között felreppent, hogy a walesi hercegné mesterséges kómában van, mert a műtét során komplikációk léptek fel, Katalin azért bujkál a világ elől, mert rosszul sikerült a hajfestés / béna frufrut vágtak neki, született egy vörös hajú babája, belépett az ISIS-be, brazil fenékfeltöltést csináltatott magának, meglépett Eugénia brit királyi hercegnővel, titkos küldetésre ment a Holdra, Katalinnál betelt a pohár, nem bírta tovább az udvari címmel járó terheket, ezért megszökött a palotából, és most Pete Davidson Staten Island-i humoristával jár, vagy éppen hogy egyezséget kötött III. Károly királlyal, neki adta egy szervét, amiért cserébe egy nap Katalin lesz Anglia királynője.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!