Nem engedték be fürdeni: diszkriminációval vádolja a temesvári élményfürdőt egy roma nemzetiségű férfi

2023. augusztus 14. – 17:22

Másolás

Vágólapra másolva

Egy férfi azzal vádolja a temesvári Amazonia élményfürdő alkalmazottait, hogy megtagadták tőle a belépési engedélyt, mert roma nemzetiségű. Az illető a Facebook oldalán közzétett videóban mutatja be, hogy az őrök megakadályozzák – nemcsak őt, hanem családtagjait is –, hogy az aquapark területére belépjenek. A G4Media megkeresésére az uszoda képviselője azt válaszolta, nem az etnikai kritériumok miatt utasították vissza az illetőt, hanem azoktól tagadják a belépési engedélyt, akik nem viselkednek civilizáltan, vagy a recepción nem tudják felmutatni a fürdőzéshez szükséges felszerelést: fürdőruhát, papucsot, törülközőt.

A letiltott férfi a videóban azonban teljesen másként mutatja be a történetet: „Az Amazoniánál vagyunk, és itt azt mondták, hogy nem engednek be minket, mert ezek a szabályok. Az a szabály, hogy a cigányokat nem engedik be. Mi gyerekekkel vagyunk, Angliából jöttünk, pénzünk is van, tiszták vagyunk, és mégis azt mondták, hogy nem engednek be minket, mert kiválasztottak. Ezek fajgyűlölők! Hitler is kiválasztott minket!” – mondta a Facebookon közzétett videóban a férfi, akitől megtagadták a belépést. A férfi többször is megkérdezi a komplexum bejáratánál álló őröket, hogy miért nem engedik be őt, a családját és más romákat az élményfürdőbe.

Ezt követően az egyik őr a táblához vezeti őt, amelyen a szabályok és előírások vannak kifüggesztve, és megmutatja neki azt a szabályt, amely szerint az uszoda vezetőségének joga van kiválasztani a vendégkörét. Ezután közli vele, hogy nem megfelelő a beszédstílusa, és nincs felszerelése. „Van felszerelésünk, van pénzünk is, hogy bent vásároljunk” – vág vissza a férfi.

A G4Media megkeresésére a komplexum képviselője elmagyarázta, hogy azok az emberek, akiktől megtagadják a belépést, nem viselkednek megfelelően. „A romáknak is be kell tartaniuk bizonyos szabályokat. Nem ugorhatnak ruhástól a vízbe, és a recepción be kell mutatniuk, hogy van felszerelésük. A másik kizáró tényező, ha elkezdenek káromkodni, csúnyán beszélni. Akkor biztosan nem fogadjuk őket. Leggyakrabban augusztusban fordulnak elő ezek az incidensek, mert olyankor sokan jönnek haza Romániába” – nyilatkozta a portálnak az élményfürdő adminisztrátora.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!