Ingyenes belépést hirdet a 30 éves Alter-Native filmfesztivál

2022. szeptember 21. – 11:43

Másolás

Vágólapra másolva

Meglepetéssel készült a 30. évfordulóját ünneplő Alter-Native Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál: idén nem kell jegyet, bérletet váltani a vetítésekre, jelentették be szerdán a szervezők. Mint írták, adományokat a helyszínen fogadnak.

A szeptember 28-a és október 2-a között a marosvásárhelyi Kultúrpalotában megszervezett fesztivál kilencórás versenyprogramjába 42 rövidfilm került be. Ezek közül választja majd ki a legjobbakat a Buzási Gyopár (animációs rendező, grafikus), Baranyi Gábor Benő (filmrendező, forgatókönyvíró), Andrei Huţuleac (színész, forgatókönyvíró, színházi és filmrendező), Illés Gabriella (producer, a TulipánTündér Produkció alapítója) és Monica Stan (forgatókönyvíró, filmrendező) alkotta zsűri. Újdonság idén, hogy külön szekcióként meghirdették a regionális filmek versenyét, amelyre kizárólag erdélyi alkotók nevezhettek be. A Schnedarek Ervin-díjért kilenc rövidfilm versenyez majd.

A versenyprogram mellett játékfilmekből sem lesz hiány a marosvásárhelyi MADISZ szervezésében, az Érted Egyesület társszervezésében megtartandó fesztiválon. Idén is megnézhetik az érdeklődők az elmúlt két év magyar és román filmjeinek legjavát, közönségtalálkozókkal egybekötve. Beszélgetést láthatnak-hallhatnak majd több levetített film rendezőjével, szereplőjével vagy éppen zeneszerzőjével, Iványi Marcellel, Dolhai Attilával, Cári Tiborral, Monica Stannal, Andrei Huţuleackal, Csibi Lászlóval, Demián Józseffel, Demián Józsa Erikával, Budrala Sárával, illetve Bodolai Balázzsal.

Mivel a jó filmekhez jó zene dukál, a koncertek sem maradnak ki a programból, és színházi előadásokat, valamint egy kiállítást is megnézhet majd a közönség. A 30. Alter-Native teljes programja megtalálható a fesztivál megújult honlapján.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!