Megszólalt a Hamász október 7-e óta hallgató katonai vezetője, dzsihádra szólította fel a muszlimokat

2024. március 27. – 20:55

Másolás

Vágólapra másolva

2023. október 7-e óta először szólalt meg Mohamed Deif, a Hamász katonai szárnyának, az Izz ad-Dín al-Kasszám Brigádnak az első számú vezetője. A terrorista vezető egy alig 35 másodperces hangüzenetben arra szólítja fel az iszlám világot „Jordániában és Libanonban, Egyiptomban, Algériában és a Maghrebben, Pakisztánban, Malajziában és Indonéziában”, hogy induljanak el Palesztina felé, és ne hagyják, hogy kormányaik és a határok megakadályozzák őket abban, hogy „részt vegyenek a dzsihádban és a (jeruzsálemi) al-Aksza mecset felszabadításában”.

Ahogy arról portrénkban is olvashatnak, Deifet tartják a Hamász nagyszabású terrortámadása első számú kitervelőjének, és a terrorszervezet agytrösztjének. 1995 óta szerepel az Izrael által leginkább keresett terrorista vezetők listáján; legalább hét merényletet élt túl. 2023 október 7-én az ő videóüzenete deklarálta az „al-Aksza áradata” elnevezésű rajtaütés kezdetét; a háború kirobbanása óta valószínűleg a Gázai övezet alatt meghúzódó alagútrendszerben rejtőzik.

(Times of Israel)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!