Utat zártak le a túszokért tüntetők Tel-Avivban, a rendőrség lépett közbe

2024. március 27. – 23:52

Másolás

Vágólapra másolva

Aktivisták kedd este ketrecekkel zártak le egy főutat Tel-Avivban azt követelve, hogy a kormány tegyen többet a Hamász által még mindig fogva tartott személyek kiszabadításáért. Az akció miatt a rendőrség bevitt több tiltakozót, jelentések szerint egy túsz rokonai is azok köztük voltak.

A demonstrációra azután került sor, hogy a legutóbbi tárgyalások a tűzszünetről és a túszok szabadon bocsátásáról meghiúsultak. A túszok hozzátartozóinak követelései egyre kétségbeesettebbé válnak, mióta a tárgyalófelek visszatértek Katarból, és az egyeztetésekről kiszivárgott információk szerint zsákutcába jutott a tárgyalás. Katar ugyanakkor nyilvános kommunikációban kitart amellett, hogy a tárgyalások „folyamatban vannak”, „nem álltak le”.

A közvetítők az izraeli támadás hathetes leállítását szorgalmazták a Gázai övezetben, cserébe a fennmaradó 130 túsz közül 40 (főként idősek, nők, gyerekek és betegeket) szabadon bocsátásáért. A túszok közül legalább 30 túsz feltehetően már nem él.

(BBC)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!