Luc Besson bosszútörténete, a DogMan lesz a TIFF nyitófilmje

2024. május 7. – 14:46

Másolás

Vágólapra másolva

A DogMan – A kutyák ura című angol nyelvű francia akció-filmdráma nyitja a 23. Transilvania Nemzetközi Filmfesztivált június 14-én, jelentették be a szervezők.

Az először a Velencei Filmfesztiválon bemutatott film Doug tragikus történetét meséli el. Gyermekkorában Dougot bántalmazó apja bedobta a harci kutyák ketrecébe, azok viszont nem bántották, hanem befogadták. Felnőttként is kutyák a társai, akikkel gazdag emberek lakásaiba tör be. A főszerpet a Floridai álomból (The Florida Project) vagy a Nitramból ismert Caleb Landry Jones játssza.

A bérletek és a filmkoncertek mellett a fesztivál nyitógálájára is kaphatók már jegyek.

Újdonság, hogy a Romániában munkaszüneti napnak számító ortodox pünkösdhétfőn, június 24-én is lesznek még TIFF-es vetítések Kolozsváron, így a filmfesztivál idén 11 napos lesz.

A szervezők eddig az élőzenés filmvetítéseket jelentették be még a programból: a bonchidai Bánffy-kastély udvarán Fritz Lang Metropolis című 1927-es némafilmjét, a Dacia moziban A Page of Madness című 1926-os japán horrorfilmet (r. Teinosuke Kinugasa), a kolozsvári Bánffy-palota udvarán pedig az osztrák Hans Karl Breslauer 1924-es A zsidók nélküli város című expresszionista filmjét valamint D. W. Griffith rövidfilmjeit vetítik majd zenei kísérettel.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!