Hatósági felügyelet alatt marad a gyermekprostitúció igénybevételével vádolt Dan Diaconescu

2024. május 10. – 15:17

Másolás

Vágólapra másolva

Hatósági felügyelet alatt marad Dan Diaconescu, az OTV volt tulajdonosa, akit kiskorúval létesített szexuális kapcsolat és gyermekprostitúció igénybevételének bűncselekményével vádolnak. Diaconescu továbbra sem hagyhatja el az országot.

Az Agerpres arról tudósít, hogy a bíróságok honlapján közzétett döntés értelmében a konstancai bíróság fenntartja a Diaconescu ellen elrendelt hatósági felügyeletet, és legkésőbb július 8-án dönt az intézkedés további meghosszabbításáról. A bírák ugyanakkor elutasították a volt médiavállalkozó ügyvédjének arra vonatkozó kérelmét, hogy oldják fel Diaconescu határátlépési tilalmát. A döntés nem jogerős.

A konstancai ügyészség tavaly augusztusban emelt vádat Dan Diaconescu, az OTV volt tulajdonosa ellen kiskorúakkal létesített szexuális kapcsolat és gyermekprostituált szolgáltatásai igénybevételének folytatólagosan elkövetett bűncselekménye miatt.

A vádirat szerint Dan Diaconescu több ízben létesített szexuális kapcsolatot kiskorú prostituálttal: 2020 novemberében Bukarestben egy szállodában 300 lejt fizetett orális szexért T.A.-nak, aki akkor négy hónappal múlt 15 éves; ugyanazon év szeptemberében Olimp üdülőtelepen kétszer, alkalmanként 400 lejt fizetett a kiskorú prostituáltnak szexuális kapcsolatért, illetve orális szexért; hasonló bűncselekményeket követett el két alkalommal is 2021 augusztusában Konstancán, minden esetben 400 lejt fizetve a prostituáltnak.

Az ügyészség hangsúlyozza, hogy a vádlott minden alkalommal tudatában volt, hogy partnere prostituált és kiskorú.

Ha kiskorúak bántalmazásáról, zaklatásáról van tudomása, hívja az 119-es segélyhívó számot!

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!