Megtalálták a Máramarosi-havasokban reggel óta keresett két ukrán férfit

2024. május 6. – 16:25

Másolás

Vágólapra másolva

A hegyimentőkből és határrendészekből álló mentőcsapat hétfő délután megtalálta az Ukrajnából a Máramarosi-havasokon keresztül átszökött két ukrán férfit, írja az Agerpres.

Mint arról beszámolunk, a két ukrán állampolgárt hétfőn, azaz ma reggel kedzték el keresni a hegyimentők és a határrendészek. Az információik szerint a 26, illetve 36 éves férfi már néhány napja a hegyekben volt, eltévedtek és kimerültek.

Dan Benga, a Máramaros megyei hegyimentő-szolgálat vezetője szerint a két férfit a több mint 1900 méter magas Pop Iván csúcs szomszédságában, egy sziklán találták meg, amelyről nem bírtak lemászni.

A mentőcsapatnak a segélykérés beérkezése után közel öt órájába telt, hogy eljusson a két ukránhoz. A sziklára a hegyimentők hegymászókötelek segítségével jutottak fel, s ugyanilyen módon hozták le a két férfit is.

A hegyimentők leviszik őket a hegy lábáig, ahol átadják a mentőszolgálat csapatainak – mondta még Dan Benga.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!