Május 1. és 6. között szünetel az ügyfélfogadás a belügyminisztérium hivatalaiban

2024. április 28. – 14:17

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn és kedden a szokásos program szerint fogadják az ügyfeleket a belügyminisztérium járművezetői jogosítványokat, forgalmi engedélyeket, útleveleket és személyi igazolványokat kiállító hivatalai – közölte vasárnap a szaktárca.

Az Agerpres tájékoztatása szerint május 1. és 6. között szünetel az ügyfélfogadás ezekben a hivatalokban.

A közleményben azt tanácsolják az érintetteknek, hogy a gépjárművezetői engedélyeket kibocsátó és járműbejegyzési hivatal (DRPCIV) honlapján előre foglaljanak időpontot, itt: https://dgpci.mai.gov.ro/drpciv-booking/.

A jogosítvány, forgalmi engedély, ideiglenes forgalmi engedély vagy rendszámtábla kiadási díját itt lehet online befizetni: https://dgpci.mai.gov.ro/drpciv-payment/

Ugyanakkor a jogosítványuk megszerzésére készülő személyek a belügyminisztérium honlapján található alkalmazás segítségével ellenőrizhetik elméleti tudásukat: https://dgpci.mai.gov.ro/dlexam

Útlevélkérelem benyújtásához itt lehet időpontot kérni: https://hub.mai.gov.ro/epasapoarte/programari/harta
és itt lehet ellenőrizni, hogy elkészült-e az útlevél:
https://hub.mai.gov.ro/epasapoarte/programari/verifica-pasaport/

A különböző engedélyek és bizonylatok kérvényezéséhez szükséges személyi dokumentumokról és befizetendő összegekről a következő honlapokon lehet tájékozódni:
https://dgpci.mai.gov.ro/documents-and-forms/inmatriculari
https://pasapoarte.mai.gov.ro/
http://depabd.mai.gov.ro/.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!