Rafila: a legmodernebb telemedicinális eszközökkel szerelik fel az ország 131 sürgősségi betegellátó osztályát

2024. március 28. – 14:52

Másolás

Vágólapra másolva

A legmodernebb telemedicinális eszközökkel szerelik fel az ország 131 sürgősségi betegellátó osztályát – írja az egészségügyi miniszter csütörtöki közlése alapján az Agerpres.

Alexandru Rafila Facebook-bejegyzése szerint a szaktárca lezárta a sürgősségi betegellátást segítő telemedicinális eszközök beszerzésére kiírt nemzetközi versenytárgyalást, és csütörtökön aláírták az üzembe helyezési szerződést. Ennek értelmében 131 sürgősségi betegellátó egységet és kórházi osztályt látnak el informatikai berendezésekkel, audio-video adatátviteli rendszerekkel, valamint speciális orvosi eszközökkel és berendezésekkel, amelyek lehetővé teszik majd a valós idejű kommunikációt a bukaresti, a marosvásárhelyi, a temesvári és a iaşi-i regionális telemedicina-központokkal.

A telemedicina-rendszer legfőbb szerepe a szakorvosi távkonzultáció megkönnyítése, a diagnózis gyors felállítása, a beteg kezelésével vagy az esetleges kórházi áthelyezésével kapcsolatos döntések mielőbbi meghozatala – magyarázta a miniszter.

A több mint 6,5 millió lej értékű beruházást a Világbank projektje keretében valósítja meg az egészségügyi minisztérium – közölte Rafila.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!