Újabb mandátumért indul Székelykeresztúr EMSZ-es színekben megválasztott polgármestere

2024. március 27. – 13:30

Másolás

Vágólapra másolva

Új mandátumért indul Koncz Hunor-János, az Erdélyi Magyar Szövetség keresztúri polgármestere.

Koncz Facebook-oldalán jelentette be, hogy Erdélyi Magyar Szövetség Székelykeresztúri Szervezetének gyűlésén a tagok egyöntetűen neki szavaztak bizalmat, így ismét az EMSZ polgármesterjelöltjeként méretteti meg magát a június 9-i önkormányzati választáson.

A keresztúri polgármester 2020-ban Rafai Emil volt RMDSZ-es polgármestert legyőzve szerzett mandátumot. Mondhatni Dávid és Góliát küzdelme volt, ha arra gondolunk, hogy a fiatal polgármester a várost tizenkét évig vezető veterán politikust győzte le, hisz az RMDSZ-es Rafai 1 885, míg Koncz 2 702 szavazatot kapott.

Koncz Székelykeresztúron született, több mint kilenc évig dolgozott a pénzügyi szektorban megválasztása előtt. Elmondása szerint a lakók igénye miatt jelentkezett polgármesternek, mert „a hasonló városok elrobogtak Keresztúr mellett, a beruházások elmaradtak”, amit elfogadhatatlannak tartott.

A polgármester szerint a megnyert pályázatok száma és összértéke jelenleg egy municípiumnak sem válna szégyenére, de bőven van még feladat. Terveik szerint célba vennék az épített örökség megóvását, az infrastruktúra megújítását, az egészségügyi rendszer fejlesztését.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!