Sileno Cheloni, a híres firenzei parfümőr élőben mutatta be a parfümkészítés művészetét Bukarestben

2024. május 10. – 13:24

Másolás

Vágólapra másolva

Sileno Cheloni, híres firenzei parfümőr, aki korábban már együttműködött olyan neves márkákkal mint a Gucci, Lamborghini, Harrods és Audemars Piguet, most Romániában készített egy prémium parfümöt. Az eseményt az Olasz Nagykövetség rendezte, Cheloni a rendezvényen bemutatta a parfümkészítés művészetét és az illatok bűvöletét, kiemelve, hogy a parfüm nem csupán illatosításra szolgál, hanem mélyebb, érzelmi élményt is nyújt. A parfümőr arról is beszélt, hogy az illatmárkázás a prémium márkák modern technikája. A vásárlókkal való érzelmi szintű kapcsolatteremtés finom és hatékony módjaként képes befolyásolni a látogatók pozitív megítélését és döntését, hogy több időt töltsenek vásárlással az illatosított környezetben.

Az olfaktorikus branding, vagyis az illatmarketing egy viszonylag új marketingstratégia, amely az 1990-es években kezdett elterjedni. Ez a módszer az illatok tudatos bevetésével igyekszik befolyásolni a fogyasztói viselkedést, javítani az ügyfélkapcsolatokat és erősíteni a márkaidentitást. Az olfaktorikus branding lényege, hogy a cégek egyedi, felismerhető illatokat alkalmaznak, amelyek összefüggenek a márka képével, értékeivel és a célközönség preferenciáival.

Miért használják?

  1. Érzelmi kötődés erősítése: Az illatok képesek mély érzelmi reakciókat kiváltani. Emlékeket idézhetnek elő, és kellemes érzéseket válthatnak ki, amelyek növelik a márka iránti vonzalmat.
  2. Megkülönböztetés a piacon: Egyedi illat használatával a márkák megkülönböztethetik magukat a versenytársaktól, különleges és azonosítható élményt nyújtva.
  3. Vásárlói élmény javítása: Az illatok javíthatják a vásárlói élményt, emiatt a vásárlók több időt töltenek az üzletben, ami növelheti a vásárlási hajlandóságot és a bevételt.
  4. Márkahűség növelése: Az illatok segíthetnek abban, hogy a fogyasztók pozitívan azonosítsanak egy adott helyszínnel vagy termékkel, ezáltal növelve a márka iránti hűséget.

Hogyan használják?

Az olfaktorikus brandinget számos különböző szektorban alkalmazzák, beleértve a kiskereskedelmet, a vendéglátást, az autóipart, és még a pénzügyi szolgáltatásokat is. A stratégia lehet egyszerűen egy illatosított bolti környezet kialakítása, vagy akár egy komplett illatprofil kidolgozása, amelyet a márka összes érintkezési pontján használnak.

Kiemelkedő példák

  1. Hotelszobák és kaszinók: Számos hotel és kaszinó használ különleges illatokat, hogy javítsák a vendégek hangulatát és emlékezetesebbé tegyék a tartózkodást.
  2. Ruhaboltok és autószalonok: Illatokat használnak az üzletekben, hogy kellemesebbé tegyék a vásárlási környezetet, emellett pedig összekapcsolják az illatot a márka luxus vagy minőségi jellegzetességeivel.
  3. Repülőterek és légiközlekedési társaságok: Egyes repülőterek és légitársaságok sajátos illatokat alkalmaznak, hogy csökkentsék az utazással járó stresszt és pozitívan erősítsék a márkaképet.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!