Elkezdték árulni az új légitársaság jegyeit a brassói repülőtéren, száz jegy egy nap alatt elment

2024. május 8. – 14:18

Másolás

Vágólapra másolva

Árulják már a jegyeket a Fly Lili légitársaság júniusban induló vidombáki járataira, írja a Háromszék napilap a Brassó megyei repülőtér közleményére hivatkozva.

A közlemény szerint a nagy érdeklődést jelzi, hogy az első 24 órában 100 jegy kelt el, a legtöbb a június 28-án rajtoló müncheni járatokra, de a Fly Lili légitársaság révén Bolognába is lesz járat.

A légitársaság honlapján közzétett ajánlat szerint a legolcsóbban Isztambulba lehet majd repülni (május 20-tól 79 euró). A legdrágábban jegyet Barcelonába, minimum 149 euróért lehet megvásárolni. A németországi (München, Nürnberg, Stuttgart) és olaszországi (Róma, Milánó, Bologna) járatok egyaránt 99 euróba kerülnek. A legolcsóbb repülőjegy, a görögországi Szalonikibe 89 euró.

A vidombáki repülőtér jelenleg mindössze heti öt repülőjárattal (Londonba és Dortmund) működik, de az utasforgalom várhatóan megnő, miután a Fly Lili minden célállomásra heti három járatot indít. A következő hetekben több vakációs járat is rajtol, június 18-án pedig a Wizz Air által működtetett heti három budapesti járat is megérkezik. A nyári szezonban számos charterjáratot indítanak olyan turisztikai célállomásokra, mint Görögország és Törökország.

Mint írtuk, júniustól charterjáratot fog üzemeltetni Brassóból a Sky Express Greece légitársaság Görögországba, Kréta szigetére, illetve vissza. Ugyanakkor a magyar fapados légitársaság, a Wizz Air is heti 5 járattal közlekedik majd.

A Székelyföldet is kiszolgáló Brassó-Vidombák Nemzetközi Repülőteret tavaly júniusban nyitották meg. A Dan Air volt az légitársaság, amely rögtön nyitás után járatokat indított a vidombáki létesítményből, majd Wizz Air is csatlakozott hozzá. A Dan Air novembertől viszont már nem indít járatokat, mert sokáig elmaradt a repülőtér 12 órás működési idejének a meghosszabbítása. A repülőtér január 15-től ugyan már napi 16 órában üzemel, a repülőgépek naponta 7 és 23 óra között landolhatnak, illetve szállhatnak fel, de a Dan Air korábban azt állította, csak akkor térnek vissza Bákóból Brassóba, ha non-stop fog üzemelni a repülőtér. Ezért az utóbbi időben a légikikötő kihasználtsága már nagyon gyenge volt, hiszen csak a Wizz Air heti néhány járatát üzemeltette, és felmerült, hogy akár egy évet is várni kell az újabb járatok bevezetésére.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!