Bogyó és Babóca újra „csenget” Romániában is

2024. március 28. – 15:01

Másolás

Vágólapra másolva

Húsvét után újabb évaddal, 13 összefűzött mesével tér vissza az erdélyi és a partiumi mozivásznakra a KEDD Stúdió népszerű rajzfilmsorozata – tájékoztat a forgalmazó Filmtett Egyesület. A Csengettyűk című széria április 5-én jut el az erdélyi mozinézőkhöz.

Bartos Erika idén 20 éves gyerekmeséi alapján először 2010-ben készült rajzfilm, a mostani pedig már a hatodik lesz. A korábbi Bogyó és Babóca mozifilmekhez hasonlóan ezúttal is Bartos Erika 13 rövid meséjét fűzték össze az alkotók. A történeteket meghatározó, vissza-visszatérő motívum az empátia, az odafigyelés, a folyamatos törekvés mások kívánságainak, vágyainak a teljesítésére. A rajzfilmek mesélője ezúttal is Pogány Judit.

A Bogyó és Babóca 6. – Csengettyűk romániai vetítései:

  • Kolozsvár, Művész mozi – rendszeres vetítések április 6-ától (az április 6-i bemutató eseménye a facebookon); további vetítések a Művész moziban: április 7-én 13:30-tól és 15:15-től (esemény a facebookon)
  • Kolozsvár, Győzelem mozi – rendszeres vetítések április 10. után
  • Nagyvárad, Cinema Palace – rendszeres vetítések április 5-étől
  • Temesvár, Győzelem mozi – egyszeri vetítés április 6-án 16:00 órától, későbbi dátumokért érdemes követni a Filmtett Distribution facebook-oldalát
  • Csíkszereda, Csíki mozi – rendszeres vetítések április 6-ától
  • Sepsiszentgyörgy, Művész mozi – rendszeres vetítések április 5-étől
  • Kézdivásárhely, Vigadó Művelődési Ház – egyszeri vetítés májusban (részletek hamarosan a Filmtett Distribution facebook-oldalán)
  • Brassó, Astra mozi – április 11. és 14. között, a Brassói Magyar Filmnapok programjában

„A gyerekközönség körében jól ismert, több mint 100 karakter mellett ezúttal is feltűnnek új szereplők: a Rézbogár, a harangok és a csengők mestere, Borz Ottó, aki egy piros frizbit ajándékoz barátjának, Mókus Regőnek, valamint az Ezerlábú, akit távoli rokona, a Százlábú meghív magához almaszüretre” – írja a forgalmazó. A mesék célközönsége elsősorban a bölcsődés, óvodás korosztály. A mesefüzér teljes időtartama 67 perc.

A Bogyó és Babóca 6. – Csengettyűk rendezője Fazakas Kinga és M. Tóth Géza. A meséket írta és rajzolta Bartos Erika. A széria producere M. Tóth Géza, zenéjét Szabó Tibor szerezte. A rajzfilm romániai forgalmazója a Filmtett Egyesület.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!