Összecserélt két újszülöttet egy asszisztens, fizetéslevonással büntetik

2024. március 29. – 09:42

Másolás

Vágólapra másolva

Három hónapig tartó tíz százalékos fizetéslevonással büntették a Ploieşti Sürgősségi Megyei Kórháznak azt az asszisztensnőjét, aki februárban elcserélt két újszülöttet a szülészeti és nőgyógyászati osztályon.

A kórház igazgatója, Bogdan Nica csütörtökön az Agerpresnek elmondta, hogy a szankciót az intézmény fegyelmi bizottsága rendelte el az alkalmazott ellen, és az eset kivizsgálása folytatódik.

Az igazgató tájékoztatása szerint a vizsgálatok lezárásáig az asszisztensnő nem dolgozhat a szülészeti osztályon. A szankciót Bogdan Nica azzal indokolta, hogy az alkalmazott nem tartotta be az eljárásokat.

A kórház szülészeti osztályán belső vizsgálat indult februárban, amikor kiderült, hogy az egyik kismamát a kiutalásakor nem a saját gyermekével küldték haza. A nő röviddel a kiutalása után jelezte az intézménynek, hogy tévedés történt, és hazavihette a saját újszülöttjét.

A kórház orvosigazgatója, Andrei Ilinca akkor az Agerpresnek azt nyilatkozta, hogy a szülészeten dolgozó egyik asszisztensnő elcserélt két azonos nevű, ugyanazon a napon világra jött kislányt. 'Gyorsan rájöttek a tévedésre, és a problémát megoldották' – tette hozzá.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!