Katonai drón zuhant le a román-ukrán határ közelében

2024. március 29. – 11:35

Másolás

Vágólapra másolva

Egy katonai drón darabjait találták meg Brăila várostól 8 kilométerre egy szigeten a Dunán. A keletkezett kráter átmérője mintegy 4 méteres, írja a G4Media. A portál szerint csütörtökön 22 óra körül értesítették a rendőrséget arról, hogy egy katonai drón lezuhant a mezőn, a Brăilai Nagyszigeten, a Filipoiu-tanya területén, a kompátkelőtől mintegy 12 kilométerre.

A rendőrség és a csendőrség lezárta a területet, a helyi hatóságok pedig közölték, hogy csak a védelmi minisztérium jogosult kommunikálni a témában. Pénteken a védelmi minisztérium megerősítette az értesüléseket, a tárca szerint vizsgálatot indítottak.

„Valószínűleg egy drón maradványait azonosították a hatóságok csütörtök este a Brăilai Nagyszigeten egy mezőgazdasági területen. (…) Az incidens kivizsgálása folyamatban van”- írta közleményében a védelmi minisztérium.

A szóban forgó sziget a román-ukrán határ közelében, Reni kikötőjének térségében található. A szemtanúk állítása szerint a drón lezuhanásakor hangos robaj hallatszott.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!