Átadták Szatmárnémeti felújított régi központját

2024. március 28. – 10:41

Átadták Szatmárnémeti felújított régi központját
Szatmárnémeti történelmi városközpontjának átadása – Fotó: Kereskényi Gábor Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Szerda délután hivatalosan átadták Szatmárnémeti felújított régi központját – számol be a szatmár.ro. Az alkalomból utcaszínházi műsorral várták a látogatókat a megújult Szabadság téren.

A szatmárnémeti városháza 2020-ban nyert meg egy nagyjából 5,5 millió értékű támogatást a régi központ felújítására. A közbeszerzési eljárás lefolytatása után, 2022 novemberében kezdődöttek a kivitelezési munkálatok. Úgy tervezték, hogy már tavaly decemberben átadják a felújítás után lezárt teret, de végül csak most készült el.

A régi főtér felújítása során bővült a gyalog- és kerékpárút-hálózat, újabb sétálóövezeteket és kerékpárutakat alakítottak ki. A projekt előírta a tömegközlekedési eszközök számára fenntartott sáv kialakítását, és az úthálózat felújítását is. A Szabadság tér modernizálása során a meglévő gyalogos útvonalakat újratervezték, és azt állítják, hogy bővült a köztéri bútorzattal felszerelt pihenőövezeteket határoló zöldövezetek aránya. Felújították a szökőkutakat is.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!