Most már minden kontinensen aktív Elon Musk űrinternete

2022. szeptember 20. – 17:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Elon Musk szerint most, hogy az Antarktisz McMurdo kutatóállomásán is el lehet érni a Starlink miniműholdakat, a szolgáltatás minden kontinensen aktív. A SpaceX vezérigazgatója – hol máshol – Twitteren jelentette be a nagy eseményt.

A szolgáltatás a közelmúltban vált aktívvá Afrikában, Mozambikban és Nigériában, és az év végére a Fülöp-szigeteken indul, hogy Délkelet-Ázsiában is jelen legyen.

Érdemes megjegyezni, hogy Musk nem tette lehetővé a Starlink használatát Oroszországban, de az orosz-ukrán háború elején bekapcsolta Ukrajnában, ahol hálózatkimaradások is nehezítették az ukránok életét.

Jelenleg több mint 3000 Starlink műhold kering a Föld körüli pályán, és a SpaceX továbbra is legalább ezerrel szeretné bővíteni az Egyesült Államok Szövetségi Kommunikációs Bizottsága által jelenleg engedélyezett állományát. A cél az, hogy a konstellációt akár 50 ezer repülő routerre is fel tudják tornázni.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!