Súlyos biztonsági hibát találtak a Chrome-ban, erősen ajánlott frissíteni a böngészőt

2022. szeptember 6. – 16:41

Másolás

Vágólapra másolva

Komoly sérülékenységre hívja fel a figyelmet a Google a Chrome böngészőben. A CVE-2022-3075 kódnevű hibáról technikai részleteket nem árultak el (és nem is fognak, míg a felhasználók nagy része nem lesz védett), csak de arra céloztak, hogy hekkerek már aktívan kihasználták, a biztonsági rést, amikor a Chrome fejlesztői befoltozták azt. A javítás tehát már elérhető, és ehhez nincs is többre szükség, mint a böngészőt a legfrissebb, 105.0.5195.102 verzióra frissíteni – a frissítés pedig teljesen automatikus, csak újra kell hozzá indítani a Chrome-ot.

A hiba a böngésző windowsos, linuxos és maces változatában is ott van. Mivel a Chrome a böngészők piacán kb 65%-os piaci részesedéssel bír, vagyis a világ internetezőinek közel kétharmada használja, bármilyen biztonsági hiba súlyos következményekkel járhat benne.

A Google figyelmeztetése alig pár nappal a Chrome 105-ös verziójának augusztus 30-i élesedése után jött, ami már alapban tartalmazott 24 kisebb biztonsági javítást.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!